Nuorten ehkäisy-, ihmissuhde- ja seksuaalineuvonta

Yhteystiedot

Kullervonkatu 7 08100 Lohja Puh. 044 369 2222

Nuorten neuvonta palvelee Lohjan alueella asuvia tai opiskelevia nuoria ehkäisyyn, ihmissuhteisiin ja seksuaalisuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Maksuttoman jo käytössä olevan ehkäisyn haku ilman ajanvarausta seuraavina torstaipäivinä:
07.12. klo 8-11:30
14.12. klo 8-10:30 ja 13-15:30
21.12. klo 8-11:30 ja 12-15:30
Kulku D-ovesta talon sivulta ja istu odottamaan Nuorten neuvonnan odotustilaan, kiitos!

Ajanvaraus

Vastaanotolle on ajanvaraus. Varaa itsellesi oikeanpituinen vastaanottoaika eli ajanvarauksen kesto: Lue ohjeet ajanvarauksen keston valintaan! Ajanvaraus ja puhelinneuvonta puhelinaikana ma-pe klo 12-13.

 • Terveydenhoitaja Sari Niinikivi
 • Puhelut ja tekstiviestit p. 044 369 2222
 • Sähköpostit [email protected]
 • Nettiajanvaraus
  Muista täyttää Sähköisen asioinnin sopimus Lomakkeet-kohdasta!

Ohjeet ajanvarauksen keston valintaan

Ehkäisyn aloitus 60 min

 • Ensimmäinen ehkäisyn aloituskäynti
 • Varaa aika soittamalla puhelinajalla

Ehkäisyn seuranta 30 min

 • Kun ehkäisyn aloituksesta on kulunut noin 2kk tai 1 vuosi tai 1-2 vuotta. Seuranta-ajan 30 min ajankohdan varaaminen ohjeistetaan edellisellä käynnillä.
 • Varaa aika nettiajanvarauksesta tai soittamalla puhelinajalla

Maksuttoman jo käytössä olevan ehkäisyn (alle 25-vuotiaat) haku 10 min

 • Varaa tämä 10 min aika ainoastaankun tulet hakemaan jo käytössäsi olevaa ehkäisyvalmistetta. 10 minuutin ajoilla ei siis voi tehdä ehkäisymenetelmän aloitusta (-> ehkäisyn aloitus 60 min), vaihtoa tai vuosikontrollia (-> ehkäisyn seuranta 30min).
 • Huomaathan, että maksutonta ehkäisyä saat myös aloitus- ja seurantakäynneiltä, kun valmiste on käytössä raskaudenehkäisyyn. Varaa tällöin tilanteen mukaan aloitus- tai seurantakäynneille tarkoitettu aika 30 tai 60 min.
 • Varaa aika nettiajanvarauksesta tai varaa aika soittamalla puhelinajalla

Terveydenhoitaja on tavattavissa maanantaista perjantaihin ja lääkärin tavoitat tiistai-iltapäivisin varaamalla ajan terveydenhoitajalta. Ikäraja lääkäripalveluissa on 29 vuotta.

Nuorten neuvontaan kuljetaan D-ovesta Harjulan oikealta sivustalta ellei muuta ole ohjeistettu kiinteistöllä tai Ajankohtaista-sivulla.

Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia.

Ensisijaisesti jälkiehkäisy hankitaan itse apteekista, mutta se on mahdollista saada tilannekohtaisesti nuorten neuvonnasta.


Alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn kokeilu

1.9.2022 on alkanut alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn kokeilu Hangon, Vihdin, Karkkilan, Kirkkonummen ja Lohjan alueilla. Kokeilu on osa Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus- hanketta ja sen tavoitteena on kehittää sekä yhtenäistää alle 25-vuotiaille suunnattuja ehkäisypalveluja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella. Kokeilun tarkoituksena on järjestää kattavat, sujuvat ja yhdenmukaiset sekä helposti saavutettavat ehkäisypalvelut, jotka sisältävät raskauden ja seksitautien ehkäisyn, seksuaali- ja lisääntymisterveyttä edistävän neuvonnan ja seksuaalikasvatuksen. Kokeilun jälkeen tehdään päätös hankkeen mahdollisesta vakinaistamisesta. Kokeilu kestää 1.9.2022-31.8.2023 ja alle 25-vuotiailla Hangon, Vihdin, Karkkilan, Kirkkonummen ja Lohjan asukkailla ja kuntien opiskeluterveydenhuollon asiakkailla on sukupuolesta riippumatta saatavilla kaikki ehkäisymenetelmät (kierukka, kapseli, rengas, pillerit, kondomi), joista yhdessä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa valitaan sopivin. Kokeilu toteutetaan hankkeen määrärahojen puitteissa.

Maksuttoman ehkäisyn kokeilua jatketaan vuoden loppuun

Hangon, Karkkilan, Kirkkonummen, Lohjan ja Vihdin alueilla alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn kokeilu jatkuu 31.12.23 asti.

Alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn kokeilu on ollut käynnissä 1.9.2022 lähtien Hangossa, Karkkilassa, Kirkkonummella, Lohjalla ja Vihdissä. Kokeilun aikana kaikilla alle 25-vuotiailla Hangon, Karkkilan, Kirkkonummen, Lohjan ja Vihdin asukkailla ja kuntien koulu- ja opiskeluterveydenhuollon asiakkailla on sukupuolesta riippumatta ollut saatavilla maksutta kaikki raskauden ehkäisyyn kuuluvat ehkäisymenetelmät (kierukka, kapseli, rengas, pillerit, kondomi), joista yhdessä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa valitaan sopivin.

Saadaksesi maksuttoman raskaudenehkäisyn valmisteen tarvitset käynnin ehkäisyneuvolassa tai koulu- ja opiskeluterveydenhoitajasi luona. Erillisiä reseptin uusintoja ei alle 25-vuotiaiden tarvitse tehdä, vaan olethan yhteydessä alueesi ehkäisyneuvolaan tai koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon valmisteen saamiseksi maksuttomasti.

Maksuttoman ehkäisyn kokeilua on jatkettu 31.12.23 asti. Hankkeen jatkosta tullaan tekemään päätös tämän vuoden aikana.

Alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn kokeilu. Hangon, Vihdin, Karkkilan, Kirkkonummen ja Lohjan alueilla aloitetaan 1.9.2022 alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn kokeilu. Kaikilla alle 25-vuotiailla kuntien asukkailla ja opiskeluterveydenhuollon asiakkailla on sukupuolesta riippumatta saatavilla kaikki ehkäisymenetelmät (kierukka, kapseli, rengas, pillerit, kondomi), joista yhdessä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa valitaan sopivin. Lisätietoja saat alueesi ehkäisyneuvolasta sekä koulu- ja opiskeluterveydenhoitajaltasi. Löydät meidät myös Instagramista: luvnmekFörsök med gratis preventivmedel för personer under 25 år. I Hangö, Vichtis, Högfors, Kyrkslätt och Lojo inleds 1.9.2022 ett försök med gratis preventivmedel för personer under 25 år. Försöket pågår 1.9.2022–31.8.2023. I Hangö, Vichtis, Högfors, Kyrkslätt och Lojo har invånare under 25 år och de som använder studerandehälsovården i kommunen oberoende av kön tillgång till alla preventivmetoder (spiral, p-stav, p-ring, p-piller, kondom). Den lämpligaste metoden väljs ut tillsammans med en expert inom hälso- och sjukvården. Mer information får du av preventivrådgivningen i ditt område samt av din skol- och studerandehälsovårdare. Du hittar oss också på Instagram: luvnmek

Nuorten kysely

Alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn kokeilu on ollut meneillään 1.9.2022 lähtien. Kokeilu tulee kestämään 31.8.2023 asti. Kokeilun aikana tarjoamme Hangossa, Karkkilassa, Kirkkonummella, Lohjalla ja Vihdissä raskaudenehkäisyyn kuuluvat tuotteet mm. kondomit, pillerit, ehkäisyrenkaat, laastarit, kierukat ja ehkäisykapselit ilmaiseksi käyttäjille.

Nyt toivommekin palautetta, mikäli olet käyttänyt palveluitamme 1.9.2022 jälkeen. Kysely on tarkoitettu alle 25-vuotiaille. Kysely vaatii kirjautumisen Googleen. Kyselyssä ei tallenneta henkilötietoja ja vastaukset tulevat nimettömänä. Kyselyn vastauksia voidaan mahdollisesti käyttää hankkeen loppuarviossa, missä ehdotamme kokeilun vakinaistamista.
Kiitos vastauksestanne!

Försöket med gratis preventivmedel för personer under 25-år har pågått sedan 1.9.2022 och fortsätter tills 31.8.2023. Under försöket erbjuds gratis preventivmedel som kondomer, piller, preventivring, plåster, spiraler samt preventivimplantat till unga i kommunerna Hangö, Högfors, Kyrkslätt, Lojo och Vichtis.

Nu önskar vi respons av er unga ifall ni har använt kommunernas tjänster efter den 1.9.2022. Förfrågan är riktad till personer under 25 år. För att kunna delta i förfrågan krävs en inloggning via Google. I förfrågan sparas inga personuppgifter och svaren kan ges anonymt. Svaren från förfrågan kan användas i slutvärderingen av projektet där vi föreslår att unga i dessa kommuner också framöver erbjuds gratis preventivmedel.
Tack för ert svar!

Siirry tästä kyselyyn (avautuu uuteen ikkunaan)

 

Tavoitteena on antaa…

 • tietoa raskauden ehkäisymenetelmistä ja auttaa löytämään sopivin vaihtoehto omassa elämäntilanteessa
 • tietoa seksuaaliterveydestä, lähete seksitautien tutkimiseen laboratoriossa sekä ennaltaehkäistä ja hoitaa seksitauteja
 • mahdollisuus keskusteluun ja avun saamiseen mieltä askarruttavissa ongelmissa mm. ihmissuhteisiin ja seksuaalisuuteen liittyvissä kysymyksissä, sekä raskaudenkeskeytykseen liittyvissä asioissa
 • tukea, tietoa ja apua lähisuhdeväkivaltaan, seksuaaliseen hyväksikäyttöön, kaltoinkohteluun ja häirintään

Miten valitaan itselle sopiva ehkäisy?

Ehkäisyn aloitus tapahtuu Nuorten neuvonnan terveydenhoitajan vastaanotolla, jossa keskustellaan mm. seuraavista asioista:

 • Oma terveydentila, mahdolliset sairaudet ja lääkitykset
 • Ehkäisyyn vaikuttavien sairauksien (sydän- ja verisuonitaudit) esiintyminen perheessä ja lähisuvussa
 • Kuukautisten alkamisikä, kierto (=ensimmäisestä kuukautisvuotopäivästä seuraavaan kuukautisvuodon alkamispäivään), vuodon kesto, kuukautiskivut, viimeisten kuukautisten alkamispäivä, sekä nykyinen tai aiemmin käytössä ollut ehkäisy
 • Terveystottumukset, tupakointi ja päihteiden käyttö

Gynekologista tutkimusta ei tehdä ehkäisyneuvonnan aloituskäynnillä.

  3 kk aloitusehkäisy on maksuton (huom: alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn kokeilu 1.9.2022 alkaen)

Aloitusehkäisyssä maksuttomasti annettavat vaihtoehdot:

 • Yhdistelmäehkäisypillerit, -laastari ja -rengas
 • Minipillerit
 • Kuparikierukka (käyttöaika 5 vuotta)

Omakustanteiset ehkäisyvaihtoehdot:

 • Hormonikierukka
 • Ehkäisykapseli
 • Kondomit

Suosittelemme

Henkilöt

Sari Niinikivi

terveydenhoitaja, seksuaaliterapeutti/Nuorten neuvonta
Puh. 044 3692222 [email protected] Nuorisokeskus Kullervonkatu 7 08100 LOHJA

Jaana Liman

Terveydenhoitaja/Nuorten neuvonta
Puh. 044 3692220 [email protected] Nuorisokeskus Kullervonkatu 7 08100 LOHJA