Nuorten ehkäisy-, ihmissuhde- ja seksuaalineuvonta

Yhteystiedot

Kullervonkatu 7 08100 Lohja Puh. 044 369 2222

Nuorten neuvonta palvelee Lohjan alueella asuvia tai opiskelevia nuoria ehkäisyyn, ihmissuhteisiin ja seksuaalisuuteen liittyvissä kysymyksissä.


Ajanvaraus

Vastaanotolle on ajanvaraus. Ajanvaraus ja puhelinneuvonta puhelinaikana ma-pe klo 12-13.
Huomioitavaa:
Ehkäisyn aloituskäynnille varattava puhelimitse tunnin aika!
Alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn kokeilu alkaa 1.9.2022. Ajanvarauksessa on (1.9. alkaen) mahdollista varata 10 minuutin käyntiaika maksuttoman ehkäisyn noutamista varten, kun haet jatkoa jo käytössä olevaan ehkäisyysi. 10 minuutin ajoilla ei siis voi tehdä ehkäisymenetelmän aloitusta, vaihtoa tai vuosikontrollia. Jos sinulle on ajankohtaista ehkäisyn seurantakäynti, varaa aika siihen tavanomaiseen tapaan. Samalla käynnillä on mahdollista saada maksuton ehkäisy käyttöön.

 • Terveydenhoitaja Sari Niinikivi
 • Puhelut ja tekstiviestit p. 044 369 2222
 • Sähköpostit nuortenneuvonta@lohja.fi
 • Nettiajanvaraus

Terveydenhoitaja on tavattavissa maanantaista perjantaihin ja lääkärin tavoitat tiistai-iltapäivisin varaamalla ajan terveydenhoitajalta. Ikäraja lääkäripalveluissa on 29 vuotta.

Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia.

Ensisijaisesti jälkiehkäisy hankitaan itse apteekista, mutta se on mahdollista saada tilannekohtaisesti nuorten neuvonnasta.


Alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn kokeilu

Hangon, Vihdin, Karkkilan, Kirkkonummen ja Lohjan alueilla aloitetaan 1.9.2022 alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn kokeilu. Kokeilu on osa Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus- hanketta ja sen tavoitteena on kehittää sekä yhtenäistää alle 25-vuotiaille suunnattuja ehkäisypalveluja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella.

Kokeilun tarkoituksena on järjestää kattavat, sujuvat ja yhdenmukaiset sekä helposti saavutettavat ehkäisypalvelut, jotka sisältävät raskauden ja seksitautien ehkäisyn, seksuaali- ja lisääntymisterveyttä edistävän neuvonnan ja seksuaalikasvatuksen. Kokeilun jälkeen tehdään päätös hankkeen mahdollisesta vakinaistamisesta. Kokeilu kestää 1.9.2022-31.8.2023 ja alle 25-vuotiailla Hangon, Vihdin, Karkkilan, Kirkkonummen ja Lohjan asukkailla ja kuntien opiskeluterveydenhuollon asiakkailla on sukupuolesta riippumatta saatavilla kaikki ehkäisymenetelmät (kierukka, kapseli, rengas, pillerit, kondomi), joista yhdessä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa valitaan sopivin.

Kokeilu toteutetaan hankkeen määrärahojen puitteissa.

Nuorten kysely

Nyt teillä nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa palveluiden suunnitteluun vastaamalla oheiseen kyselyyn. Tulosten perusteella kehitämme palveluita.
Kysely on tarkoitettu alle 25-vuotiaille. Kysely vaatii kirjautumisen Googleen. Kyselyssä ei tallenneta henkilötietoja ja vastaukset tulevat nimettömänä.
Kiitos vastauksistanne!

Kysely (avautuu uuteen ikkunaan)

 

Tavoitteena on antaa…

 • tietoa raskauden ehkäisymenetelmistä ja auttaa löytämään sopivin vaihtoehto omassa elämäntilanteessa
 • tietoa seksuaaliterveydestä, lähete seksitautien tutkimiseen laboratoriossa sekä ennaltaehkäistä ja hoitaa seksitauteja
 • mahdollisuus keskusteluun ja avun saamiseen mieltä askarruttavissa ongelmissa mm. ihmissuhteisiin ja seksuaalisuuteen liittyvissä kysymyksissä, sekä raskaudenkeskeytykseen liittyvissä asioissa
 • tukea, tietoa ja apua lähisuhdeväkivaltaan, seksuaaliseen hyväksikäyttöön, kaltoinkohteluun ja häirintään

Miten valitaan itselle sopiva ehkäisy?

Ehkäisyn aloitus tapahtuu Nuorten neuvonnan terveydenhoitajan vastaanotolla, jossa keskustellaan mm. seuraavista asioista:

 • Oma terveydentila, mahdolliset sairaudet ja lääkitykset
 • Ehkäisyyn vaikuttavien sairauksien (sydän- ja verisuonitaudit) esiintyminen perheessä ja lähisuvussa
 • Kuukautisten alkamisikä, kierto (=ensimmäisestä kuukautisvuotopäivästä seuraavaan kuukautisvuodon alkamispäivään), vuodon kesto, kuukautiskivut, viimeisten kuukautisten alkamispäivä, sekä nykyinen tai aiemmin käytössä ollut ehkäisy
 • Terveystottumukset, tupakointi ja päihteiden käyttö

Gynekologista tutkimusta ei tehdä ehkäisyneuvonnan aloituskäynnillä.

  3 kk aloitusehkäisy on maksuton (huom: alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn kokeilu 1.9.2022 alkaen)

Aloitusehkäisyssä maksuttomasti annettavat vaihtoehdot:

 • Yhdistelmäehkäisypillerit, -laastari ja -rengas
 • Minipillerit
 • Kuparikierukka (käyttöaika 5 vuotta)

Omakustanteiset ehkäisyvaihtoehdot:

 • Hormonikierukka
 • Ehkäisykapseli
 • Kondomit

Suosittelemme

Henkilöt

Sari Niinikivi

Nuorten neuvonta, terveydenhoitaja, seksuaaliterapeutti
Puh. 044 3692222 Nuorisokeskus Kullervonkatu 7 08100 LOHJA