Leirit ja tapahtumat

Leirejä, tapahtumia ja loma-ajan toimintaa lapsille ja nuorille

Alta löydät tietoa Lohjan kaupungin nuorisotyön järjestämistä Kesäkerhoista, leireistä, tapahtumista sekä talvi- ja syyslomaviikkojen toiminnasta. Tiedotamme toiminnastamme monia kanavia käyttäen, mutta ainakin sosiaalisen median kanavamme eli Facebook-sivu NuoriLohja ja Instagram @nuori_lohja kannattaa ottaa seurantaan! Lomaviikkojen ja kesän toiminta löytyy Lohjan kaupungin harrastuskalenterista.

Toimintaa koskevat periaatteet

  • Lähtökohtaisesti tapahtumat ovat maksuttomia, mutta leirit ovat maksullisia. Retket voivat olla maksullisia. Hinnat ilmoitetaan kunkin toiminnan kohdalla. Yleensä osallistumismaksu tulee maksaa ilmoittautumisen yhteydessä. Jos lapsi ei osallistu toimintaan, maksun saa takaisin vain terveydenhuollon todistusta vastaan.
    Ohjeesta voit katsoa apua miten maksut tehdään.
  • Jos toimintaan on ennakkoilmoittautuminen, on se sitova ellei peruutusmahdollisuudesta erikseen mainita. 
  • Ilmoittautuessa on noudatettava toiminnalle asetettuja ikärajoja ja ilmoittauduttava huolellisesti oikeaan toimintaan.
  • Kaikki järjestämämme toiminta on päihteetöntä sekä nuorisotyön arvojen ja toimintaperiaatteiden mukaista.
  • Osallistujat ovat vakuutettuja toiminnan aikana Lohjan kaupungin toimesta.
  • Huoltajat vastaavat lapsen kuljettamisesta ellei bussikuljetuksesta toimintapaikkaan erikseen mainita.

Kesäkerhot

Lohjan kaupungin nuorisotyö järjestää Kesäkerhoja kevätlukukaudella 1.- ja 2.-luokalla oleville oppilaille, jotka käyvät koulua Lohjan peruskouluissa. 3.-4.-luokkalaisia otetaan kerhoihin jos paikkoja jää vapaaksi joihinkin kerhoihin joillekin viikoille (Huom: Ilmoittautuminen 3.-4.-luokkalaisten jonokerhoon ’Kesäkerho 3.-4.-luokkalaisille’). Toiminta pitää sisällään ohjattua toimintaa, leikkiä, pelaamista ja muuta yhdessäoloa ohjaajien kanssa lasten toiveet huomioiden.

Kesäkerhoja on viikoilla 23, 24 ja 25 arkipäivisin klo 8-16. Kerhoon voi saapua klo 8-9 välillä ja kerhosta tulee lähteä klo 16 mennessä. Kerhon osallistumismaksu on 60,00 / viikko / lapsi. Hinta sisältää lounaan (klo 11) ja välipalan (klo 14). Huoltajat vastaavat lapsen kuljetuksesta. Tarjolla olevat Kesäkerhot näet ja niihin ilmoittaudut vain ja ainoastaan Lohjan Harrastuskalenterin kautta. Kesäkerhopaikka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna. Jos lapsi ei tulekaan Kesäkerhoon, maksun saa takaisin vain terveydenhuollon todistuksella.

Ohjeet ilmoittautumiseen ja maksamiseen, jos kerhopaikan maksaa joku muu taho
Lapsen voi ilmoittautaa kesäkerhoon ja maksaa tavanomaiseen tapaan, jos pystyy hoitamaan maksun itse ensin. Sitten voit hakea maksua tositteita vastaan maksavalta taholta (esim. toimeentulotuki). Jos et voi maksaa ilmoittautumisen yhteydessä, soita Miralle laskun saamista varten. Tee kuitenkin ensin ilmoittautuminen tavanomaiseen tapaan, mutta jätä maksuvaihe tekemättä. Sosiaalityön puollot tai tiedot, että asiakas on odottanut toimeentulotuen varmistusta osallistumismaksun maksamisesta, ovat avuksi siinä kohdassa, kun noin 5.5. alkaen otamme kerhoihin jonottajia tai 3.-4.-luokkalaisila viimeisille paikoille.

Lisätietoja Kesäkerhoista: Anni Juntunen, 050 325 5169, [email protected]
Lisätietoja maksuasioista: Mira Lillman, 050 553 2005, [email protected]

Sommarklubbar

Informationen uppdateras fortfarande!

Lojo stads ungdomsarbete ordnar sommarklubbar under vårterminen för elever i årskurs 1–2 i Lojos grundskolor. Verksamheten omfattar ledda aktiviteter, lekar, spel och annan samvaro med ledare med beaktande av barnens önskan.

Sommarklubbarna ordnas på utvalda skolor från skolavslutningen fram till midsommar, det vill säga under veckorna 23, 24 och 25 vardagar kl. 8–16. Deltagaravgiften för klubben är 60,00 euro/vecka/barn. I priset ingår lunch (kl. 11) och mellanmål (kl. 14). Vårdnadshavarna ansvarar för skjutsandet av barnet.

Mer information: Anni Juntunen, 050 325 5169, [email protected]

Kesäleirit

Kesälomalla järjestämme Lohjan eri alueilla pääsääntöisesti alakouluikäisten lasten päiväleirejä (ikäryhmät vaihtelevat alueittain) ja lisäksi Rausjärven leirikeskuksessa yön yli kestävät lasten kesäleirin ja nuorten leirin. Leirejä toteutetaan myös yhteistyössä Karjalohja-Sammatin 4H:n kanssa, joista löytyy myös Karjalohjalla järjestettäviä päiväleirejä ja yöleirejä. Leirivalikoima voi vaihdella vuosittain. Tavallisesti tiedot leireistä julkaistaan viimeistään pääsiäisen jälkeen huhtikuun alussa, ja hieman sen jälkeen alkaa leireille ilmoittautuminen. Ilmoitathan lapsesi/nuoresi soveltuville leirille sen mukaan, mitä luokkaa hän käy leiriä edeltävänä keväänä. Leirille ilmoittaudutaan sitovasti eli voit perua leirille tulon, mutta leirimaksu palautetaan vain terveydenhuollon todistusta vastaan.

Nuorten leirit

Erityisnuorisotyö järjestää loma- ja muina vapaa-aikoina erilaisia nuorten leirejä. Leirit ovat kohdennettuja eri ikäryhmien ja teemojen mukaan. Leireillä toteutetaan myös paljon ohjelmaa leiriläisten toiveiden mukaan. Leireillä nuorilla on mahdollisuus tutustua myös muiden alueiden nuoriin ja luoda uusia ystävyyssuhteita. Leirien ohjelmassa on ollut mm. saunomista, kädentaitoja ja erilaista luovaa puuhailua, yhdessä hengailua ja monenlaista pelailua. Suurta kiitosta leirillä ovat saavuttaneet yhteiset kokkailut sekä riittävä hengailun ja vapaa-ajan määrä. Leiriläisen huoltajan palaute: ”Kiitos leirien järjestäjille! Sekä ala-että yläkoululainen palasivat hyvin tyytyväisinä. Ohjaajina leirillä toimivat nuoriso-ohjaajat ja erityisnuorisotyöntekijät. Nuorten leirit järjestetään Rausjärven leirikeskuksessa.


Syys- ja talvilomaviikot

Syys- ja talvilomaviikoilla tarjoamme kouluikäisille ja nuorille ohjelmaa vaihtelevasti eri alueilla, kuten esimerkiksi nuorten leiri syyslomalla ja yönuokkarit. Lomaviikoilla on perinteistä toimintaa, kuten Taikuuden kurssit alakouluikäisille, Yösäbä ja Pelitalo Basen lanit, mutta myös vaihtelevia muita tapahtumia. Nuorisotilamme ovat loma-aikoina pääsääntöisesti suljettuina. Ilmoitamme mahdollisista aukioloajoista ja nuorisotilojen erikoisohjelmasta loma-ajan muun viestinnän yhteydessä.