Toimintakeskus Harjula

Ajankohtaista

Harjulan julkisivu tullaan puhdistamaan ja maalaamaan. Työn arvioitu kokonaiskesto on toukokuusta alkaen 3 kuukautta. Työtä tehdään pääsääntöisesti arkisin klo 7.30-15.30. Ulko-ovet ovat tavanomaiseen tapaan käytettävissä, kuten myös kaikki tilamme. Työ etenee osissa: Käynnissä on viimeistelytyöt, joihin ei enää käytetä telineitä. Pahoittelemme työstä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Harjula syksyisessä säässä. Lehdettömiä puita etualalla.

Kaipaatko kokous- tai juhlatilaa?

Toimintakeskus Harjula on näyttävä ja monipuolinen tilaisuuksien, juhlien ja kokouksien pitopaikka Lohjan keskustassa. Vuokrattavat tilamme on esitelty alla. Voit katsoa lisää kuvia tiloistamme Toimintakeskus Harjulan Facebook-sivulta. Toimintakeskus Harjulan palveluihin kuuluu myös välinevuokraus.

Tärkeää: Harjulan sisätilojen lisäksi piha-alueet pysäköintialueineen ovat täysin päihteettömiä. Tiloissa tai piha-alueella ei voi nauttia alkoholituotteita, ja tupakkatuotteiden käyttäminen piha- ja pysäköintialueella on kielletty.

Kanerva-sali

Kanerva-sali on tilava ja siinä on useita korkeita ikkunoita. Salissa on näyttämö ja teatterivalot.

Kanerva-sali sopii suuriin tilaisuuksiin, ja siellä on näyttämö ja tilauksesta 107-paikkainen kasettikatsomo. Käytettävissä on pöytiä ja tuoleja. Voit tutustua erilaisiin istumajärjestelyjen esimerkkeihin pdf-tiedoston kautta. Tilassa on tilauksesta kannettava tietokone, internetyhteys, äänentoisto, teatterivalot, sekä kiinteästi asennettu dataprojektori valkokankaineen. Muistathan tilata tarvitsemasi välineistön tilaa varatessasi, vaikka se kuuluisi kiinteästi tilaan eikä toisi lisäkustannusta tilavuokraan, kiitos. Kanerva-salin tilaan kuuluu myös parvi ja pukuhuone.

Keittiön käyttö kuuluu osana tilavarausta Kanerva-salin käyttäjille. Keittiössä on käytettävissä täysi keittiövarustus astioineen. Ruokailuastiasto on 50 henkilölle ja kahviastiasto 150 kahvinjuojalle ja 50 teenjuojalle. Keittiössä on nopeatoiminen tiskikone sekä isompi kahvinkeitin, johon on talon puolesta suodatinpussit.

Salin somistus Osuuspankin tilaisuudessa:

Kokoushuone Orvokki

Kokoushuoneessa on pitkä pöytä, jonka toisella puolella on kuusi sinistä ja toisella puolella kuusi punaista tuolia. Valkokangas on pöydän päädyssä seinällä.

Orvokissa on vesipiste, kahvin- ja vedenkeittimet, sekä mikroaaltouuni. Tilassa on fläppitaulu, internetyhteys, kiinteä dataprojektori ja valkokangas, sekä tietokonetelakka. Orvokki sopii noin 12 henkilön kokouksille, ja sieltä on näkymä Kanerva-saliin.

HUOM: Kokoushuone Vuokko on poistunut vuokrauskäytöstä elokuusta 2023 alkaen.

Dixi

Dixiä vuokrataan rajoitetusti, koska se on suurimman osan ajasta nuorisotyön käytössä nuorisotilana ja ryhmätoiminnoissa!

Dixi-kahvio (yläkerta) on kahviotyylinen tila, jossa voidaan järjestää muutaman kymmenen ihmisen tilaisuuksia tai kahviotoimintaa. Tilasta on pääsy keittiöön (kuuluu Kanerva-salin vuokraan), 2. kerroksen aulaan vie pariovet ja Dixin alakertaan kierreportaat.

Dixi-nuokkari (alakerta) on nuorisotila-tyylinen rento tila, jossa on mahdollisuus pelata biljardia tai katsella tv:tä. Tilassa on pieni keittiönurkkaus: vesipiste, kahvinkeitin, vedenkeitin ja mikroaaltouuni.


Tilojen varaaminen

Varaustilanteen tiedustelu, lisätiedot ja muut yhteydenotot tiloihin liittyen: Toimintakeskus Harjulan vastaava ohjaaja 050 5532005 tai ohjaaja 044 3691490.

HUOM: Vuokko-kokoushuone näkyy edelleen tilavarauslomakkeella, mutta sitä ei voi varata elokuusta 2023 alkaen!

Voit tehdä tiloihimme alustavan varauksen ottamalla yhteyttä työntekijöihin. Alustava varaus tulee vahvistaa riittävän ajoissa suhteessa tilavarauksen ajankohtaan. Varsinaiset tilavaraukset tehdään sähköisen lomakkeen (avautuu uuteen ikkunaan) kautta. Alustava varaus tai suora tilavaraus vahvistetaan täytetyn lomakkeen pohjalta. Vahvistus toimitetaan lomakkeessa ilmoitetulle vastuuhenkilölle sähköpostitse.

Vahvistetun tilavarauksen peruuttaminen on maksutonta, jos se tehdään viimeistään 14 vrk ennen tilavarauksen alkamista. Maksu peruutusajan (14 vrk) jälkeen tehdyistä peruutuksista on 50% tilavarauksen maksusta, mutta kuitenkin vähintään 20,00. Peruuttamattomista varauksista laskutetaan koko tilavarauksen maksu, mutta kuitenkin vähintään 20,00. Vähimmäisveloitus ei koske kokoushuoneiden alle 20,00 euroon jääviä vuokraushintoja.

Tilojamme varaava sitoutuu sääntöihimme, jotka löytyvät tilavarauslomakkeelta tai tämän verkkosivun lopusta. Näet ne ja kaikki muut hintatiedot täydestä hinnastostamme (avautuu uuteen ikkunaan). Toimintakeskus Harjulan tärkeimmät tilojen hinnat on esitetty alla olevassa taulukossa.

TILAALV 24%
Sali + keittiö arkisin
alle 3 h66,00
lisätunti20,00
enintään/pv160,00
Sali + keittiö viikonloppuisin ja arkipyhinä
alle 3 h84,00
lisätunti25,00
enintään/pv200,00
Kokoushuone Orvokki 
4 h12,00
lisätunti3,00
enintään/pv26,00

Hyödyllistä tietoa saapumisesta Harjulaan

Sisäänkäynnin läheisyydessä on muutamia 3h (arkisin klo 8-17) pysäköintipaikkoja, ja viereinen suurempi pysäköintialue samalla aikarajoituksella on tarkoitettu asiakkaidemme ja kiinteistössämme asioivien lisäksi talomme työntekijöille. Yleiset pysäköintialueet löytyvät Lohjan kaupungin sivuilta. Lähistöllä on myös muutamia liiketilojen pysäköintihalleja 2h kiekkopysäköinnillä. Sisäänkäynnin läheisyydessä on kaksi polkupyörätelinettä. Mopoille tarkoitettu pysäköintialue talon sivustassa graffitiseinän puolella on käytettävissä lumettomaan aikaan.

Pääoven edessä on kaksi inva-pysäköintipaikkaa, joista toinen on varattu arkisin klo 8-16. Harjulassa on invahissi, jolla pääsee kulkemaan 1. ja 2. kerroksen välillä mm. pääaulasta Kanerva-saliin ja Dixin yläkertaan. Inva-wc sijaitsee pääaulassa. Kokoushuoneemme ei valitettavasti ole esteetön! Tarkat esteettömyystiedot kiinteistöömme liittyen löydät Suomi.fi:stä. Vastaamme mielellämme kysymyksiin kunkin tilan saavutettavuudesta eri käyttäjäryhmille.

Kysy löytötavaroita Harjulan henkilökunnalta aulatoimistosta tai numeroista 050 5532005 / 044 3691490.


Harjulan säännöt

  1. Tilavaraukset laskutetaan, mikäli niitä ei ole peruttu viimeistään 14 vrk ennen vuoroa. Myös maksuttomien vuorojen peruutuksesta tulee ilmoittaa.
  2. Harjula on täysin päihteetön. Päihteidenkäyttö on kielletty sisätiloissa, piha-alueella ja pysäköintialueilla. Päihteiksi luetaan kaikki alkoholi-, huumausaine- ja tupakkatuotteet, myös sähkötupakka. Ohjeista vuorollenne tulijoita päihteettömyydestä.
  3. Kynttilöiden polttaminen Harjulassa on kielletty.
  4. Järjestelyjen vuoksi on otettava ajoissa yhteys Harjulaan puh. 050-5532005 tai 044-3691490. Harjulassa ei välttämättä ole henkilökuntaa paikalla tilavarauksen aikana. Harjulan kanssa sovitaan etukäteen tarvittavasta välineistöstä (mm. äänentoisto, katsomo). Tiloihin saa tulla ja niistä täytyy poistua oman tilavarauksen aikana. Varaaja huolehtii tuolien ja pöytien laitosta, muusta sisustuksesta ja tilan siivouksesta varaamansa ajan sisällä. Jos varaaja aiheuttaa hälytyksen, ja vartija tulee paikalle, varaaja vastaa kustannuksista (50€). Yleisötilaisuuksia varten varaajan tulee ottaa yhteyttä Poliisin lupapalveluihin.
  5. Säännöllisille, sekä ilta- ja viikonloppuaikojen tilavarauksille varaaja saa käyttöönsä avaimen ja kulkutunnisteen kuittausta vastaan. Varaaja sopii niiden noudosta etukäteen Harjulan kanssa. Niitä ei saa luovuttaa muille, ja ne tulee palauttaa Harjulaan välittömästi käytön jälkeen. Katoamistapauksessa varaaja on korvausvelvollinen (avain ja kulkutunniste 50€/kpl, lukkojen uudelleen sarjoitus). Yleisötilaisuuksia varten ulko-ovia voidaan ohjelmoida olemaan avoinna tietyn ajan. Oviohjelmointi pyydetään tällä lomakkeella. Varaajan on valvottava oviohjelmoinnin aikana aulaa ja estettävä ulkopuolisten pääsy tiloihin. Huomioi, että muissa tiloissa voi olla toisia varaajia. Varmista asia ilmoitustaululla olevasta viikkoaikataulusta.
  6. Varaaja vastaa henkilökohtaisesti käytössään olevista tiloista, kiinteästä ja irtaimesta omaisuudesta, sekä piha-alueesta tilavarauksensa ajan ja on korvausvastuussa mahdollisista vahingoista. Parkettilattioita on varjeltava tarpeettomalta kuluttavalta käytöltä ja tarvittaessa suojattava ne. Tilavarauksesta vastaavan henkilön tulee olla paikalla koko varauksen ajan. Käytön jälkeen tilat tulee jättää siistiin kuntoon. Tavarat laitetaan paikoilleen ja tilat siivotaan: siivoa irtoroskat, moppaa likatahrat ja vie roskat lukollisiin syväkeräysastioihin. Poistuttaessa on huolehdittava, että sähkölaitteita ei ole kytketty, ja että ikkunat ja kaikki ovet ovat suljettu ja lukossa.
  7. Vuokraaja huomioi turvallisuuden, ja on perehtynyt Harjulan pelastussuunnitelmaan. Poistumisreittien on oltava vapaina: älä estä tavaroilla kulkua ovista, älä tuki poistumisreittejä tai käytäviä. Saliin saa ottaa enintään 240 henkilöä. Parvella saa olla 50 henkilöä. Salissa ja parvella on istumapaikkoja yhteensä 200 henkilölle. Tilaisuuteen saa myydä enintään 200 pääsylippua. Dixiin on lupa ottaa enintään 100 henkilöä, ja kokoustiloihin 20 henkilöä per tila.

Harjulan historiaa

Harjula edustaa 1920-luvun klassismia ja sen on suunnitellut rakennusmestari H. Siikonen. Alunperin Harjulaa alettiin rakentaa seurantalona, mutta kiinteistön historiaan ovat vaikuttaneet monet seurat ja yhdistykset. Rakennushanke laitettiin alulle vuonna 1921. Harjulan valmistumisvuosi on 1929, ja sitä on laajennettu näyttämöosalla ja lopulta viimeistelty valmiiksi 1935.

Harjula on yksi parhaiten säilyneistä seurojentalojen esimerkeistä Lohjalla. Talon julkisivu sai uuden rappauksen 1990-luvulla. 2002 valmistui arkkitehti Jalo Läspän johtama peruskorjaus, jossa rakenteita uusittiin ja lisättiin paljon nykyaikaista talotekniikkaa. Aulat, porrashuoneet, toisen kerroksen salit ja salin parvi säilytettiin ja niihin palautettiin klassismin piirteitä mm. värityksin ja listoituksin. Talossa on säilytetty erityisesti ikkunoiden ja ulko-ovien tyyli, kauniit sisäovet, mosaiikkibetonilattiat ja portaikot kaiteineen. ja Harjulaa remontoitiin kunnioittaen talon henkeä ja alkuperäistä tyyliä vuosina 2016-2017 Nuorisokeskusta varten, jolloin Lohjan kaupungin nuorille suunnattuja palveluita keskitettiin yhden katon alle.

1970-luvulla Harjulassa toimi Lohjan musiikkiopisto. Myös paikallisella partiotoiminnalla on oma historiansa talossa. Pitkään talossa toimi Lohjan kaupungin alueellinen nuorisotyö ja Lohjan Teatterin toimisto. Nykyään Harjulasta löytyy monta erilaista toimijaa: Nuorisokeskuksessa nuorten palveluiden ja Ohjaamon työntekijöitä, nuorisotila Dixi ja Pelitalo Base, Harjulan bänditoiminta, sekä Toimintakeskuksessa erilaisia käyttäjäryhmiä.