Toimintakeskus Harjula

Ajankohtaista tila- ja välinevuokrauksesta

Toimintakeskus Harjula toimii rajoitusten ja suositusten puitteissa. Noudatattehan kulloinkin voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia. Tiloihimme on laitettu saataville käsidesiä. Viikonloppuisin emme voi varmistaa käsidesin riittävyyttä, joten suosittelemme varaamaan käsidesiä toimintaanne osallistuvien käyttöön. Itse hankkimanne käsidesin voitte sijoittaa haluamaanne paikkaan, jolloin sen käyttö voi olla osallistujille mielekkäämpää ja se on nopeasti saatavilla myös toiminnan aikana.

Vuoden 2021 loppuun saakka erilaisissa asiakas- ja yleisötiloissa, kuten kaupoissa, kauppakeskuksissa, liikuntatiloissa, museoissa, teattereissa ja kirjastoissa, ovat voimassa tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset. Tartuntatautilain pykälässä 58 c määritellään yleiset hygieniavaatimukset, joita erilaisten asiakas- ja yleisötilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on noudatettava:

 • asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen
 • asiakkaille ja osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytäntöjä koskevat toimintaohjeet
 • tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan
 • asiakkaiden ja osallistujien oleskelu järjestetään sillä tavoin väljästi kuin se on mahdollista toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen. Mahdolliset asiakaspaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan.

Toimintakeskus Harjulan tilat

Toimintakeskus Harjula on näyttävä ja monipuolinen tilaisuuksien, juhlien ja kokouksien pitopaikka Lohjan keskustassa. Harjula on rakennettu 1920-luvulla ja peruskorjattu 2000-luvun alkupuolella kunnioittaen talon henkeä ja alkuperäistä tyyliä. Harjulaa remontoitiin Nuorisokeskusta varten 2016-2017. Harjulassa toimii monta erilaista toimijaa: Nuorisokeskuksessa nuorten palveluiden työntekijöitä ja Toimintakeskuksessa erilaisia käyttäjäryhmiä. Tiloissa sijaitsee myös nuorisokahvila Dixi. Toimintakeskus Harjulan palveluihin kuuluu myös välinevuokraus.

Piha-alueella on muutamia parkkipaikkoja kiinteistössä asioiville, ja viereinen pysäköintialue on tarkoitettu Harjulan työntekijöille ja myös asiakkaille. Pääoven edessä on kaksi inva-paikkaa, joista toinen on varattu arkisin klo 8-16. Harjulassa on invahissi, jolla pääsee kulkemaan 1. ja 2. kerroksen välillä mm. pääaulasta juhlasaliin ja Dixin yläkertaan. Tiloihin on mahdollista tilata erillinen dataprojektori ja valkokangas, kannettava tietokone, ja fläppitaulu. Vuokrattavat tilamme on esitelty alla. Voit katsoa lisää kuvia tiloistamme Toimintakeskus Harjulan Facebook-sivulta.

HUOM: Harjulan piha-alueet pysäköintialueineen ovat päihteettömiä. Tupakkatuotteiden käyttäminen on kielletty!
Kysy löytötavaroita aulatoimistosta tai numeroista 050 5532005 / 044 3691490.


Kanerva-sali

Kanerva-sali sopii suuriin tilaisuuksiin, ja siellä on näyttämö ja tilauksesta 107-paikkainen kasettikatsomo. Käytettävissä on pöytiä ja tuoleja. Tilassa on tilauksesta kannettava tietokone, internetyhteys, äänentoisto, teatterivalot, sekä kiinteästi asennettu dataprojektori valkokankaineen. Muistathan tilata tarvitsemasi välineistön tilaa varatessasi, vaikka se kuuluisi kiinteästi tilaan eikä toisi lisäkustannusta tilavuokraan, kiitos. Kanerva-salin tilaan kuuluu myös parvi ja pukuhuone.

Keittiön käyttö kuuluu osana tilavarausta Kanerva-salin käyttäjille. Keittiössä on käytettävissä täysi keittiövarustus astioineen. Ruokailuastiasto on 50 henkilölle ja kahviastiasto 150 kahvinjuojalle ja 50 teenjuojalle. Keittiössä on nopeatoiminen tiskikone sekä isompi kahvinkeitin, johon on talon puolesta suodatinpussit.

Salin somistus Osuuspankin tilaisuudessa:


Kokoushuoneet

Orvokki

Orvokissa on vesipiste, kahvin- ja vedenkeittimet, sekä mikroaaltouuni. Tilassa on fläppitaulu, internetyhteys, kiinteä dataprojektori ja valkokangas, sekä tietokonetelakka. Orvokki sopii noin 12 henkilön kokouksille, ja sieltä on näkymä Kanerva-saliin.


Vuokko

Vuokossa on kahvin- ja vedenkeittimet. Tilassa on fläppitaulu, internetyhteys, kiinteä dataprojektori ja valkokangas, sekä tietokonetelakka. Tilassa ei ole vesipistettä, vaan vettä täytyy hakea alemmasta kerroksesta.

Vuokon pöydät saa järjestettyä luokkahuonemuotoon, jolloin tilaan mahtuu 12 henkilöä seuraamaan opetusta. Lisäksi tilassa on nurkkaus neljälle henkilölle sekä etuosassa opettajanpöytä. Tila sopii erityisesti pieniin koulutustilaisuuksiin.


Dixi

Dixiä vuokrataan rajoitetusti!

Dixi-kahvio (yläkerta) on kahviotyylinen tila, jossa voidaan järjestää muutaman kymmenen ihmisen tilaisuuksia tai kahviotoimintaa. Tilasta on pääsy keittiöön (kuuluu Kanerva-salin vuokraan), 2. kerroksen aulaan vie pariovet ja Dixin alakertaan kierreportaat.

Dixi-nuokkari (alakerta) on nuorisotila-tyylinen rento tila, jossa on mahdollisuus pelata biljardia tai katsella tv:tä. Tilassa on pieni keittiönurkkaus: vesipiste, kahvinkeitin, vedenkeitin ja mikroaaltouuni.Tilojen varaaminen

Voit tehdä tiloihimme alustavan varauksen ottamalla yhteyttä työntekijöihin. Voit varata tilat suoraan täyttämällä Tilavaraus-lomakkeen sähköisessä muodossa ja palauttaa sen sähköpostitse osoitteeseen mira.lillman@lohja.fi. Alustava varaus tai suora tilavaraus vahvistetaan täytetyn lomakkeen pohjalta. Vahvistus toimitetaan lomakkeessa ilmoitetulle vastuuhenkilölle sähköpostitse. Huomioithan peruutusehtomme ja siihen liittyvät maksut. Näet ne täydestä hinnastostamme, johon on linkki alempana tällä sivulla.

Lataa sähköinen Tilavaraus-lomake (avautuu uuteen ikkunaan)

Varaustilanteen tiedustelu, lisätiedot ja muut yhteydenotot tiloihin liittyen: Toimintakeskus Harjulan vastaava ohjaaja 050 5532005 tai virastomestari 044 3691490.


Toimintakeskus Harjulan hinnasto

Toimintakeskus Harjulan tärkeimmät tilojen hinnat on esitetty alla olevassa taulukossa. Kaikki hinnat ja maksut näet täydestä hinnastostamme (avautuu uuteen ikkunaan).

TILA ALV 24%
Sali + keittiö arkisin
alle 3 h 66,00
lisätunti 20,00
enintään/pv 160,00
Sali + keittiö viikonloppuisin ja arkipyhinä
alle 3 h 84,00
lisätunti 25,00
enintään/pv 200,00
Kokoushuone
4 h 12,00
lisätunti 3,00
enintään/pv 26,00

Harjulan säännöt

 1. Tilavaraukset laskutetaan, mikäli niitä ei ole peruttu viimeistään 14 vrk ennen vuoroa. Myös maksuttomien vuorojen peruutuksesta tulee ilmoittaa.
 2. Harjula on täysin päihteetön. Päihteidenkäyttö on kielletty sisätiloissa, piha-alueella ja pysäköintialueilla. Päihteiksi luetaan kaikki alkoholi-, huumausaine- ja tupakkatuotteet, myös sähkötupakka. Ohjeista vuorollenne tulijoita päihteettömyydestä.
 3. Kynttilöiden polttaminen Harjulassa on kielletty.
 4. Järjestelyjen vuoksi on otettava ajoissa yhteys Harjulaan puh. 050-5532005 tai 044-3691490. Harjulassa ei välttämättä ole henkilökuntaa paikalla tilavarauksen aikana. Harjulan kanssa sovitaan etukäteen tarvittavasta välineistöstä (mm. äänentoisto, katsomo). Tiloihin saa tulla ja niistä täytyy poistua oman tilavarauksen aikana. Varaaja huolehtii tuolien ja pöytien laitosta, muusta sisustuksesta ja tilan siivouksesta varaamansa ajan sisällä. Jos varaaja aiheuttaa hälytyksen, ja vartija tulee paikalle, varaaja vastaa kustannuksista (50€). Yleisötilaisuuksia varten varaajan tulee ottaa yhteyttä Poliisin lupapalveluihin.
 5. Säännöllisille, sekä ilta- ja viikonloppuaikojen tilavarauksille varaaja saa käyttöönsä avaimen ja kulkutunnisteen kuittausta vastaan. Varaaja sopii niiden noudosta etukäteen Harjulan kanssa. Niitä ei saa luovuttaa muille, ja ne tulee palauttaa Harjulaan välittömästi käytön jälkeen. Katoamistapauksessa varaaja on korvausvelvollinen (avain ja kulkutunniste 50€/kpl, lukkojen uudelleen sarjoitus). Yleisötilaisuuksia varten ulko-ovia voidaan ohjelmoida olemaan avoinna tietyn ajan. Oviohjelmointi pyydetään tällä lomakkeella. Varaajan on valvottava oviohjelmoinnin aikana aulaa ja estettävä ulkopuolisten pääsy tiloihin. Huomioi, että muissa tiloissa voi olla toisia varaajia. Varmista asia ilmoitustaululla olevasta viikkoaikataulusta.
 6. Varaaja vastaa henkilökohtaisesti käytössään olevista tiloista, kiinteästä ja irtaimesta omaisuudesta, sekä piha-alueesta tilavarauksensa ajan ja on korvausvastuussa mahdollisista vahingoista. Parkettilattioita on varjeltava tarpeettomalta kuluttavalta käytöltä ja tarvittaessa suojattava ne. Tilavarauksesta vastaavan henkilön tulee olla paikalla koko varauksen ajan. Käytön jälkeen tilat tulee jättää siistiin kuntoon. Tavarat laitetaan paikoilleen ja tilat siivotaan: siivoa irtoroskat, moppaa likatahrat ja vie roskat lukollisiin syväkeräysastioihin. Poistuttaessa on huolehdittava, että sähkölaitteita ei ole kytketty, ja että ikkunat ja kaikki ovet ovat suljettu ja lukossa.
 7. Vuokraaja huomioi turvallisuuden, ja on perehtynyt Harjulan pelastussuunnitelmaan. Poistumisreittien on oltava vapaina: älä estä tavaroilla kulkua ovista, älä tuki poistumisreittejä tai käytäviä. Saliin saa ottaa enintään 240 henkilöä. Parvella saa olla 50 henkilöä. Salissa ja parvella on istumapaikkoja yhteensä 200 henkilölle. Tilaisuuteen saa myydä enintään 200 pääsylippua. Dixiin on lupa ottaa enintään 100 henkilöä, ja kokoustiloihin 20 henkilöä per tila.