Nuorisokeskus ja Ohjaamo

Ohjaamo Lohja -hanketta rahoittavat ylläolevat tahot

Lohjan kaupungin Nuorisokeskus ja Ohjaamo toimivat osoitteessa Kullervonkatu 7 08100 Lohja. Nuorisokeskuksen ja Ohjaamon palvelut on suunnattu lohjalaisille tai Lohjalla opiskeleville 13-29-vuotiaille nuorille ja heidän sidosryhmilleen. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Työntekijöiden yhteystiedot löydät Henkilöstö-sivulta. Osaan palveluista on ajanvaraus. Katso ajanvaraustiedot kyseisen palvelun sivulta.

Toiminnoissa huomioidaan ajankohtaiset ohjeistukset liittyen korona-pandemiaan, jotta toimintaan osallistuminen olisi mahdollisimman turvallista. Toiminnoissa tulee noudattaa ohjaajien antamia sekä tiloissa olevia ohjeistuksia.

Ohjaamo-työntekijä paikalla!

Voit ottaa yhteyttä Ohjaamoon, kun haluat keskustella sinua askarruttavasta asiasta. Paikalla ovat vaihdellen Nuorisokeskuksen ja Ohjaamon henkilökunta. Työskentelemme kokonaisvaltaisesti, ja tarjoamme helposti saatavaa palvelua oikea-aikaisesti ja tarkoituksenmukaisesti. Palvelu on vapaaehtoista, luottamuksellista ja maksutonta. Tarjoamme ohjausta ja neuvontaa lohjalaisille 13-29-vuotiaille nuorille ja heidän läheisilleen, sekä tilanteen mukaan ohjaamme tarvittavien palvelujen ääreen. Voit olla meihin yhteydessä eri kanavien kautta. Voit halutessasi asioida nimettömästi.

Ohjaamo-työntekijän tavoitat arkisin ma-to klo 13-16 ja ke klo 18 saakka

  • Puhelut ja tekstiviestit numeroon 044-3694273
  • Sähköpostia osoitteeseen nuorilohja@lohja.fi

Vastaamme yhteydenottoihin myös muina aikoina parhaan kykymme mukaan. Jos emme pysty vastaamaan, otamme yhteyttä mahdollisimman pian.

Nuorisokeskus

Lohjan kaupungissa toimii 13 – 29 -vuotiaille nuorille ja heidän sidosryhmilleen suunnattu monialainen palvelukeskus nimeltään Nuorisokeskus. Nuorisokeskus on vuonna 2017 perustettu Lohjan kaupungin ylläpitämä palvelukokonaisuus keskeisellä paikalla Lohjan keskustassa. Nuorisokeskus kokoaa 13 – 29 -vuotiaiden nuorten palveluita saman katon alle matalan kynnyksen periaatteella. Nuorisokeskuksessa nuoret ja heidän lähipiirinsä voivat hakea vastauksia elämän pieniin ja suuriin kysymyksiin mm. tukea ja apua mielenterveyteen, hyvinvointiin, talousasioihin, itsenäistymiseen, ehkäisy-, ihmissuhde- ja seksuaaliasioihin, harrastusmahdollisuuksiin sekä vinkkejä parisuhteeseen ja vanhemmuuteen. Verkostotyöskentely on avainasemassa keskuksen toiminnassa. Nuorisokeskuksesta löytyvät kaikki nuorisotyön palvelut: alueellinen nuorisotyö, erityisnuorisotyö, etsivä nuorisotyö, ehkäisevä päihdetyö sekä nuorisotyöpajatoiminta (etäpisteenä). Nuorisokeskuksen tiloissa sijaitsee nuorisokahvila Dixi ja Pelitalo Base. Näiden lisäksi Nuorisokeskuksessa toimii nuorten ehkäisy-, ihmissuhde- ja seksuaalineuvonta, nuorisoperheneuvola sekä nuorten psykiatrinen sairaanhoitaja. Myös muita palveluita jalkautuu Nuorisokeskukseen tarpeen mukaan. Sovitut jalkautumisajat löydät Ohjaamon lukujärjestyksestä. Ohjaamo Lohja- hankkeen myötä Nuorisokeskuksessa toimii myös terveydenhoitaja, opinnollistamis- ja yritysyhteistyöohjaaja sekä TE-toimiston työnsuunnittelija.

Ohjaamo Lohja -hanke

Ohjaamo Lohja -hanke on käynnistynyt keväällä 2018. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto (ESR), Suomen valtio, Lohjan kaupunki ja TE-palvelut. Hankkeen myötä Nuorisokeskuksen palvelua on täydennetty Ohjaamolla. Ohjaamot ovat ympäri Suomea sijaitsevia paikkoja, joista alle 30-vuotiaat saavat maksutonta apua ja tukea monenlaisiin asioihin opiskelusta ja työllistymisestä asumiseen ja kaikkeen näiden väliltä. Ohjaamoon on tervetullut omana itsenään, yksin, vanhempien tai kaverin kanssa. Ohjaamoon tullessa ei tarvitse tietää, mikä on oikea taho hoitamaan asiaa tai minkä alan ammattilaiselta saa apua mihinkin pulmaan. Riittää, että löytää lähimmän Ohjaamon ja astuu sisään. Ohjaamon ammattilaiset osaavat auttaa eteenpäin. Mikäli nuoren tarvitsemaa palvelua ei löydy Ohjaamosta ja Nuorisokeskuksesta, puuttuvaa palvelua lähdetään etsimään yhdessä nuoren kanssa. Työtä tehdään jalkautuvalla työotteella. Ohjaamo Lohja -hankkeessa varsinaisena kohderyhmänä ovat alle 30-vuotiaat työttömät, syrjäytymisvaarassa ja koulutuksen ulkopuolella olevat lohjalaiset nuoret.

Ohjaamo Lohja -hankkeen tavoitteet
1) Tarjota työelämän ja koulutuksen ulkopuolella oleville nuorille tietoa, neuvontaa, ohjausta ja tukea monialaisesti ja matalalla kynnyksellä.
2) Tiivistää Lohjan kaupungin ja TE-toimiston yhteistyötä nuorten työllisyystilanteen parantamiseksi.
3) Laajentaa nuorten opinnollistamismahdollisuuksia sekä tiivistää yritys- ja oppilaitosyhteistyötä.
4) Tarjota matalan kynnyksen terveyspalveluja kohderyhmälle.

 

Nuorisokeskuksen tarjontaa