Kesäduunileiri

Lohjan kaupungin nuorisotyö tukee lohjalaisten nuorten kesätyöllistymistä erilaisin keinoin. Kesäduunileireiltä saa kokemusta kesätöistä.


Kesäduunileirit 2021

Kesäduunileirit järjestettiin 7.-18.6.2021. Mikäli sinulla on kysyttävää leireille osallistuneiden stipendeistä, voit olla yhteydessä Eeva Sammalniemeen p. 044 3740282

Jos sinulla on kysyttävää Kesäduunileireistä, ota yhteyttä vuoden 2021 leirien vastuuohjaajiin.
Sammatti: Jasmine Kajander p. 050 5965697
Karjalohja: Anni Juntunen p. 050 3255169
Lohjan keskusta: Jarkko Stirkkinen p. 050 3290971
Pusula: Janne Järvelä p. 044 4675274

kuvakollaasi kesäduunileiristä


Kesäduunileireistä yleisesti

Lohjan kaupungin nuorisotyö järjestää kesäisin lohjalaisille nuorille Kesäduunileirejä. Kesäduunileirit ovat tarkoitettu pääasiassa nuorille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta kesätöistä. Kesäduunileirille voivat hakea lohjalaiset tulevat 7. -luokkalaiset – 17- vuotiaat nuoret. Leiriläiset eivät ole työsuhteessa Lohjan kaupunkiin tai harjoittelupaikkoihin, vaan he ovat päiväleireillä. Leireiltä ei saa palkkaa, vaan siitä maksetaan 200 € stipendi ja leiriläiset saavat osallistumistodistuksen. Leirejä järjestetään Sammatissa, Karjalohjalla, Pusulassa ja Lohjan keskustassa. Alueiden ja leirien toteutustapojen erilaisuuden vuoksi leireille valitaan eri ikäisiä nuoria ja työtehtävät vaihtelevat eri leireillä.

Leirit ovat kaksiviikkoisia päiväleirejä. Leiripäivät ovat maanantaista perjantaihin klo 9-15. Kaikilla leireillä käydään läpi työelämän käytäntöjä ja tehdään käytännön harjoittelua. Karjalohjan, Sammatin ja Pusulan Kesäduunileireillä ensimmäisellä viikolla harjoitellaan erilaisia työtehtäviä mm. siistimistä, ruuanlaittoa ja autetaan kiinteistönhuoltoa. Toisella leiriviikolla nuoret ovat alueen yrittäjien luona tutustumassa erilaisiin työympäristöihin ja työtehtäviin. Lohjan keskustan Kesäduunileirillä tehdään koko leirin ajan kaupungin sisäisiä, avustavia työtehtäviä.

Nuori maalaa seinää