Kesäduunileiri

 

Lohjan nuorisotyö järjestää kesäduunileirejä kesäisin lohjalaisille 12-17 -vuotiaille nuorille. Pääpaino on nuorissa, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta kesätöistä. Leirit kestävät kaksi viikkoa ja ovat päiväleirejä eli ma-pe klo 9-15. Kesäduunileirejä järjestetään myös kesällä 2020. Lisätietoja kevään aikana.

Sammatin, Karjalohjan ja Nummen kesäduunileireillä ensimmäisellä viikolla harjoitellaan erilaisia työtehtäviä siistimispuuhissa, autetaan kiinteistöhuoltoa. Seuraavalla viikolla nuoret ovat muutaman nuoren ryhmissä alueen yrittäjien luona tutustumassa erilaisiin työympäristöihin ja työtehtäviin. Lohjan keskustan kesäduunileirillä tehdään koko leirin ajan kaupungin sisäisiä, avustavia työtehtäviä.

Kaikilla leirillä käydään läpi kesätyön teoriaa: mitä on kesätyö, mitä velvollisuuksia ja oikeuksia sinulla on kesätyöntekijänä, missä ja mitä työtä sinulle voi teettää, miten tehdä ansioluettelo ja työhakemus jne. Leiriläiset eivät ole työsuhteessa Lohjan kaupunkiin tai harjoittelupaikkoihin, vaan ovat päiväleireillä. Leiriläiset ovat vakuutettuja leirin aikana. Leireiltä ei saa palkkaa, vaan siitä maksetaan 200 € stipendi ja saat myös osallistumistodistuksen.