Bänditoiminta

Bändikämpän soittimia: rumpusetti, mikrofonit, mikseri sekä kitarat ja basso.

Harjulan bänditoiminta tarkoittaa harjoittelu- ja äänitystiloja sekä muuta musiikkiin liittyvää toimintaa, kuten esiintymismahdollisuuksia. Toiminta kehittyy koko ajan, tule mukaan suunnittelemaan! Bänditoimintaa toteutetaan nuorisotyöllisellä otteella antamalla tukea alkuun pääsemiseen ja mahdollistamalla omaehtoinen musiikin harrastaminen. Bänditoiminta on tarkoitettu ensisijaisesti 12-24-vuotiaille lohjalaisille tai Lohjalla opiskeleville nuorille, mutta etenkään yläikäraja ei ole ehdoton.

Tästä voi katsoa bänditoiminnan julisteen.

Mitä bändiksellä ja studiossa voi tehdä?

Harjulassa (Kullervonkatu 7, 08100 Lohja) sijaitsee Lohjan kaupungin nuorisotyön bändikämppä. Bändikämppä on tarkoitettu lohjalaisten nuorten bändien ja artistien käyttöön. Bändikämpästä hyötyvät erityisesti harjoitustilaa vailla olevat bändit ja studiossa voit äänittää tai luoda omaa musiikkia.

Bänditilassa on hyvä valmius viiden hengen bändin varustukseen eli kahdelle kitaristille ja laulajalle, basistille ja rumpalille. Mikseriin saa kiinni myös oman kiipparin tai akustisen kitaran. Laitteiden käytössä opastetaan ja koulutetaan, jotta tiloissa voi itsenäisesti harjoitella tehokkaasti. Tila sopii siis aloitteleville musiikkiharrastajille sekä jo pidempään soittaneille.

Bändikämpän soittimet ja laitteisto
Sähkökitara (2 kpl)Vahvistimet kielisoittimille (3 kpl)
Elektroakustinen kitaraDigitaalinen mikseri ja aktiivikaiuttimet
Sähköbasso (nelikielinen)Laulumikrofonit
SähköpianoSähkörummut (mesh, täysikokoinen bassorumpu)

Harjulan studiossa voi äänittää ja tehdä omaa musiikkia. Koneella on valmiiksi ääniä ja efektejä, joita voi käyttää biisien tekoon. Bänditoimintaan osallistuvilla on mahdollisuus varata äänimies avustamaan äänityksessä. Avustusta saa myös biisien tekoon niin studiolla käyville kuin bänditilassa soittaville.

Studion laitteisto
Windows-tietokoneJBL-studiomonitorit
Ableton Live -lisenssiAKG-kuulokemonitorit
Focusrite-ulkoinen äänikorttiAKG-kondensaattorimikrofoneja

Bändis- ja studiovuorojen varaaminen

Bändikämpän ja studion vuoroja on varattavissa arkipäiville klo 17-19 ja 19-21 välisiksi ajoiksi. Viikonloppuisin täysi-ikäisillä mahdollista treenata klo 8-11 välisinä aikoina. Mikäli haluat varata bändis- tai studiovuoron, tai tulla tutustumaan tiloihin, ota yhteyttä Harjulan vahtimestariin Turo Aarnio (044 369 1490 / [email protected]).

Uusia vuoroja bändikämpälle ja studiolle saa tilanteen mukaan syyskuusta toukokuuhun. Kesäaikana bändikämpän käytöstä sovitaan erikseen.