Nuorisovaltuusto

Mikä ihmeen nuorisovaltuusto?

Lohjan nuorisovaltuusto on kolmestatoista Lohjalla asuvasta tai opiskelevasta 13-22-vuotiaasta muodostuva vaikuttajaelin, joka pyrkii edistämään nuorten etua kunnallisessa päätöksenteossa. Nuorisovaltuusto kokoontuu kerran kuukaudessa. Lisäksi nuorisovaltuusto voi nimetä jäsenistään edustajat lautakuntiin, ja sillä tavoin tuoda nuorten ääntä kuuluviin päätöksenteossa. Lautakunnissa nuorisovaltuuston edustajilla on läsnäolo- ja puheoikeus.

Nuorisovaltuuston toimikausi kestää kaksi vuotta, ja uusi nuva valitaan vaaleilla. Nuorisovaltuuston valinnassa pyritään ottamaan huomioon alueellinen edustavuus siten, että nuorisovaltuutetut valitaan mahdollisuuksien mukaan jokaisesta yläkoulusta sekä toisen asteen oppilaitoksesta. Toimintaan voi tulla mukaan myös kesken nuorisovaltuustokauden. Mikäli olet vähääkään kiinnostunut nuorisovaltuuston toiminnasta tai siihen mukaan tulemisesta, otathan yhteyttä puheenjohtajaan.

Nuorisovaltuusto on olemassa nuoria varten, joten kaikki ideat, kysymykset ja muut ajatukset ovat enemmän kuin toivottuja. Lisätietoja nuorisovaltuustojen toiminnasta löytyy Nuorisovaltuustojen Liiton Nuva ry:n internetsivulta. Seuraathan jo Nuorisovaltuustoa Instagramissa?

Yhteyden meihin saa joko Instagramin kautta tai lähettämällä sähköpostia puheenjohtajalle [email protected] tai varapuheenjohtajalle [email protected]

Lisätietoa nuorisovaltuustosta: nuoriso-ohjaaja Olavi Turpeinen, p. 044-369 1450 / [email protected]


Nuorisovaltuuston kokoonpano 11.4.2022-31.5.2024

Keinänen Aaron, Puheenjohtaja
Ibrahim Sami, Varapuheenjohtaja
Saukkola Vilhelmiina, Sihteeri
Patinen Venla, Rahastonhoitaja
Jokivaara Jenni
Sutinen Eino
Skog Valtteri
Jaatinen Reetta
Meskanen Vilhelmiina
Siipo Heidi
Nyman Alina
Ruotsalainen Leo
Lindström Kristian

Nuorisovaltuuston kokouspöytäkirjat

Vuosi 2022-2024
Vuosi 2021
Vuosi 2020

Nuorisovaltuuston toimintasääntö

Toimintasääntö, päivitetty vuonna 2020

Nuorisovaltuuston lausunnot ja kannanotot vuodesta 2023 alkaen