Ajankohtaista

Back to School 24.8.2019 12-16 Lohjan Prismassa

Tapahtuman juliste

Katusählyturnauksen juliste

Katusählyturnauksen säännöt

Turnauksessa noudatetaan SSBL:n sääntöjä seuraavin tarkennuksin / poikkeuksin:

 1. Joukkue on velvollinen ennen ilmoittautumisen yhteydessä toimittamaan luettelon kaikista joukkueen pelaajista turnauksen järjestäjille. Tässä pelaajaluettelossa tulee olla kaikki joukkueen pelaajat nimettynä, eikä sitä saa muuttaa turnauksen aikana ilman järjestäjätahon suostumusta.
 2. Kentällä on samanaikaisesti 3 kenttäpelaajaa/joukkue, ei maalivahteja. Vaihto-oikeus on rajoittamaton (ns. lentävä vaihto). Joukkueen koko max. 6 pelaajaa.
 3. Peliaika on 1 x 10 minuuttia
 4. Maalin koko 60 X 40 cm.
 5. Laidat rajaavat pelialueen. Pelialueen suosituskoko 10 m x 18 m. Koko voi vaihdella olosuhteiden mukaan.
 6. Mailana tulee käyttää salibandymailaa. Pallona käytetään salibandypalloa.
 7. Joukkueilla ei ole käytössä aikalisiä
 8. Pelaajien tulee olla 5.-9.-luokkalaisia
 9. Otteluissa, joissa voittaja on saatava selville (pudotuspelit) suoritetaan suoraan (ilman jatkoaikaa) rangaistuslaukauskilpailu vuorotellen äkkikuolemaperiaatteella. Jos ratkaisua ei ole syntynyt kolmen kierroksen jälkeen, niin seuraava(t) kierrokset suoritetaan vastakkaiselta maalialueelta keskipisteen sijaan. Poikkeuksena finaalit, joissa pelataan ensin 5 minuutin jatkoaika äkkikuolemaperiaatteella ja tarvittaessa rangaistuslaukaukset edellä mainitulla periaatteella.
 10. Ottelu alkaa kiista-aloituksella keskipisteeltä.
 11. Pelaaja ei saa pelata tai peittää vetoja polvi maassa. Mikäli pallo osuu pelaajaan, jonka polvi on tarkoituksenmukaisesti maassa, tuomitaan tästä rangaistuslaukaus.
 12. Pelaaja ei saa koskettaa maalialuetta millään kehonsa osalla. Maalialueen yliastuminen on kuitenkin sallittu. Mailalla pelaaminen on sallittua maalialueella.
 13. Hyökkääjäpelaajan maalialuerikkomuksesta tuomitaan vapaalyönti kulmapisteeltä. Puolustuspelaajan maalialuerikkomuksesta tuomitaan rangaistuslyönti.
 14. Rangaistuslyönti suoritetaan keskipisteestä lyömällä (ei saattaen) suoraan tyhjään maaliin. Epäonnistuneen rangaistuslaukauksen jälkeen peliä jatketaan kiista-aloituksella keskipisteeltä.
 15. Mikäli pallo katoaa pelialueelta, sisäänlyönnin suorittaa joukkue, joka ei pelannut palloa yli. (Lyöntipiste on noin puoli metriä kentän reunasta, päädyissä kulmapisteeltä).
 16. Vapaalyönti ja sisäänlyönti voivat mennä suoraan maaliin.
 17. Rikkeiden osalta peleissä noudatetaan salibandyn sääntöjä seuraavin täsmennyksin: Rikkeistä, jotka salibandyssä aiheuttavat vapaalyönnin, tuomitaan myös sählyssä vapaalyönti. Maalintekotilanteessa tehdystä rikkeestä tuomitaan rangaistuslyönti.
 18. Rikkeistä, jotka salibandyssä aiheuttavat 2 minuutin rangaistuksen, tuomitaan sählyssä rangaistuslyönti. Tähän kuuluvat myös tahalliset ja toistuvat rikkeet.
 19. Salibandyssa 5 minuutin joukkuerangaistuksen aiheuttavista rikkeistä tuomitaan sählyssä 2 rangaistuslaukausta. PR, OR ja TOR tuomitaan kuten salibandyssa, mutta niistä aiheutuva 5 minuutin rangaistus korvataan kahdella (2) rangaistuslaukauksella.
 20. Peliasut:
  Joukkueen kenttäpelaajien asujen on oltava yhtenäiset ja toisesta joukkueesta erottuvat.
 21. Päihteettömyys: Turnaus on täysin päihteetön.

 

Mikäli joukkueiden peliasut ovat sekoitettavissa toisiinsa, erotuomarilla on oikeus vaatia vierasjoukkuetta vaihtamaan asut selvemmin erottuviin. Mikäli pelaajan varusteet eivät ole sääntöjen mukaiset, erotuomarilla on oikeus estää hänen osallistumisensa peliin, kunnes pelaajan varusteet ovat sääntöjen mukaiset.

Turnauksissa joukkueiden keskinäisen paremmuuden määrää saavutetut pisteet (2 voitosta, 1 tasapelistä). Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden määräävät järjestyksessä:

 1. keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet,
 2. keskinäisten otteluiden maaliero,
 3. keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit,
 4. koko sarjan maaliero,
 5. koko sarjassa tehdyt maalit,
 6. arpa

FAIR PLAY!