Nuorisovaltuusto

Nuorisovaltuuston vaalien äänestys alkaa 6.5.2024!

Nuorisovaltuuston vaalit toimikaudelle 1.6.2024-31.5.2026 lähestyvät ja pian on aika äänestää!

Sähköinen äänestys toteutetaan 6.5.-17.5. wilman kautta Lohjan yläkouluissa ja lukioissa. Lisäksi niillä äänioikeutetuilla jotka eivät opiskele ko. oppilaitoksissa on mahdollisuus lappuäänestykseen äänestysaikana kaikilla yhdeksällä nuorisotilalla niiden aukioloaikana sekä nuorisokeskuksessa arkisin klo 8-16 välillä. Tulokset julkaistaan viikon 21 aikana ja valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Äänioikeutettuja ovat kaikki 13–22-vuotiaat nuoret, joiden kotikunta on Lohja tai jotka viettävät merkittävän osan ajastaan Lohjalla.

Nuorisovaltuustoon valitaan 13 jäsentä ja 13 varajäsentä äänimääräisessä järjestyksessä.

Lisätietoja vaaleista:
nuoriso-ohjaaja Olavi Turpeinen 044-3691450 [email protected]

Ehdokaslista

Ehdokkaita ilmoittautui määräaikana 15.-26.4. yhteensä 19.

2 Ertu Meskanen

Laurentius-koulu Lohja

Hei, Olen Ertu 14v. Olavi sanoi että kannattaa hakea mukaan niin päätin että miksipä ei. Mun sisko Vilhelmiina oli 2022-2024 nuorisovaltuustossa ja myös sisko suosittelee lämpimästi hakemista. Mä oon vaa perus tyyppi joka tykkää käydä nuorisotalolla ja salilla. Mulla on omasta mielestä hyvä kokemus nuorten asioista, Olen ollut myös Vartti valtuustossa jossa otetaan nuoret mukaan päättämään koulujen esim,koulu ruuasta ja tarvikkeiden hankkimisessa.

3 Onerva Mikkola

Nummen yhtenäiskoulu

Olen kohta 15 vuotta täyttävä nuori. Pidän historiasta, taiteesta ja musiikista. Olisi kiva päästä nuorisovaltuustoon, koska haluan olla mukana yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa ja päätöksenteossa. Pyrin olemaan positiivinen uusien asioiden äärellä ja tulemaan toimeen kaikkien kanssa.

4 Jori Tolsa

Ammattiopisto Live

Olen aika aktiivinen ja yleensä tulen aina paikalle

5 Otso Jolkkonen

Lohjan yhteislyseon lukio

Oon tosiaan Jolkkosen Otso ja haluaisin päästä edustamaan juuri sinua Lohjan nuorisovaltuustoon! Aion edistää parhaani mukaan kaupungin julkista liikennettä, virkistysalueiden kehitystä ja nuorisopalveluiden lisäämistä. Aktiivisella vaikuttamisella lupaan että opiskelijoiden etu otetaan kaupunkisuunnittelussa varmasti huomioon. Me saamme varmasti seuraavalla kaudella paljon aikaan ja toivoisin että saisin sinun luottamuksesi tähän tehtävään. Tervetuloa juttelemaan lukiolle arkipäivisin jos kiinnostaa kuulla lisää:) Muistakaa käydä äänestämässä!

6 Reetta Jaatinen

Lohjan yhteislyseon lukio

Moikku!! Oon Reetta Jaatinen, 18-vuotias tokan vuoden opiskelija Lohjan lukiosta. Haen jatkokautta nuorisovaltuustoon edistääkseni nuoria osallistavaa päätöksentekoa Lohjalla entistäkin paremmin.

Mä oon toiminut nuvalaisena jo kauden verran, jonka lisäksi kokemusta on karttunut opiskelijakunnan, monenlaisen järjestötoiminnan, sekä seurakunnan nuorten vaikuttajaryhmän kautta. Nuorisovaltuustossa ehdottomasti parasta on ollut läheinen yhteistyö kaupungin hallinnon ja muiden toimijoiden kanssa ja sitä haluan olla tukemassa jatkossakin. Lupaan, että nuvalaisena mun kautta esille tulee nousemaan jatkossakin uusia ideoita kaikille tärkeisiin aiheisiin. Toivon myös, että kaikki Lohjalla asuvat nuoret saisivat olla mahdollisimman tietoisia heitä koskevista päätöksistä ja voisivat pienellä kynnyksellä ottaa kantaa kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Mun elämää ja ajatuksia löytyy laajemmin instagramista @jaatinenreetta, jossa kuuntelen tietysti mielelläni myös teidän upeita pointteja siitä miten saatais Lohjasta päivä päivältä parempi paikka nuorille 🙂

7 Aaron Keinänen

Moikka! Olen Aaron, -04 syntynyt 20-vuotias ylioppilas Lohjalta. Olen ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja politiikasta jo useamman vuoden. Teen aina parhaani saadakseni juuri nuorten näkökulman esille päätöksenteossa ja näin pääsen edistämään nuorten hyvinvointia. Toimin jo viime kaudella 2022-24 Lohjan Nuvan puheenjohtajana, sekä toimin Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen nuorisovaltuustossa jäsenenä.

8 Vilma (Lilly) Iivonen

Mäntynummen yhtenäiskoulu

Olen kahdeksannella luokalla ja käyn Mäntynummen yhtenäiskoulua. Pidän musiikista ja olen soittanut harmonikkaa kahdeksan vuotta. Toimin tällä hetkellä koulussa oppilaskunnan sihteerinä ja olen mukana tukioppilastoiminnassa. Ihmisoikeudet ja yhdenvertaisuus ovat minulle tärkeitä asioita. Haluaisin nuorisovaltuustoon, koska haluan vaikuttaa yhteisiin asioihin.

9 Alina Nyman

Mäntynummen yhtenäiskoulu

Moikka, minun nimeni on Alina Nyman ja olen ehdolla jäseneksi nuorisovaltuustoon. Olen toiminut aikaisemmin yhden kauden nuorisovaltuustossa joten tämä olisi toinen kauteni. Olen ahkera ja avoin persoona. Haluan edistää nuorten ja nuortenaikuisten viihtyvyyttä Lohjalla. Haluan, että kaikki nuoret ja heidän tarpeensa otetaan huomioon päätösten tekemisessä.

10 Viola Keinänen

Lohjan yhteislyseon lukio

Moi! Olen Viola Keinänen, 18-vuotias Lohjan Yhteislyseon lukiota käyvä opiskelija. Olen kiinnostunut politiikasta ja paikallisista asioista ja minulla on paljon mielipiteitä nuoria koskevissa asioissa. Haluan tuoda näkemykseni esiin ja ajaa nuorten etua. Haluan keskustella ja vaikuttaa yhdessä muiden nuorten kanssa.

11 Elena Meran

Laurentius-Koulu

12 Elis Talv

Järnefeltin yhtenäiskoulu

Olen reipas ja mukava ja hauska nuori tyttö. Tykkään kokkailusta ja piirtämisestä olen aina tehnyt kaikki minulle kuuluvista hommat ripeästi. Haluaisin sen takia mukaan kun tää on kiinnostanut mua jo alkuvuodesta lähtien ja nyt päätin sitten kokeilla että pääsenkö mukaan. Ja haluan päättää nuorten asioista. Ja haluan auttaa nuoria että mikä olisi parempi.

13 Venla Patinen

Lohjan yhteislyseon lukio

Olen Venla Patinen ja ikää on 16 vuotta. Olen Lohjan lukiossa ensimmäistä vuotta. Vapaa-aikani kuluu esimerkiksi nuorisovaikuttamisen parissa.

Itse olen esimerkiksi osallistunut vähän kaikkeen, edustanut meitä erilaisissa kokouksissa ja puhunut tilaisuuksissa. Toimin myös rahastonhoitajana ja myös kokouseväät ovat osittain vastuullani. Kaikkea tätä olen tehnyt suurella innolla ja myös aina parhaani yrittäen. Olen myös erittäin sitoutunut tekijä, olen ollut tällä kaudella ehkä kaksi kertaa pois kokouksesta.

Olen ehtinyt olla jo 2,5 vuotta nuorisovaltuustossa, mutta työ on valitettavasti edelleen kesken. Jatkaisin mielelläni tätä työtä ja haluaisin myös kehittää nuorisovaltuustoa eteenpäin. Tulevalla kaudella haluaisin päästä erityisesti tuomaan nuorten ääntä paremmin kuuluviin esimerkiksi päättäjien suuntaan. Tällä tavoin päättäjät olisivat paremmin perillä nuorten mielipiteistä ja meidät otettaisiin paremmin huomioon päätöksenteossa. Myös nuorisovaltuuston näkyvyydessä ja viestinnässä olisi kehittämistä. Kuitenkin ennen kaikkea, haluaisin kehittää mahdollisuuksia tuoda nuorisovaltuuston ulkopuolelta ajatuksia nuorisovaltuustolle.

14 Selma Hämäläinen

Laurentius-Koulu

15 Riikka Takala

Laurentius-Koulu

Olen reipas ja ystävällinen. Haluaisin liittyä nuorisovaltuustoon, koska haluan vaikuttaa nuorien puolesta. Haluan olla omalla tavalla nuorien puolella. Harrastan ratsastusta ja vpk:ta.

16 Sofia Ek

Laurentius-Koulu

oon sofia, haluaisin nuorisovaltuustoon koska haluun että lohjasta tulee enemmän nuorien näköinen paikka ja että kaikilla lohjan nuorilla olisi jotain tekemistä vapaa ajalla.

17 Salla Gustafsson

Laurentius-Koulu

Hei! Olen Salla 15-vuotias tyttö kotoisin Lohjalta. Käyn Laurentius-koulua. Harrastan laulua Musiikkikoulu Demolla. Vapaa-ajalla kirjoitan ja luen. Olen sosiaalinen, puhelias, iloinen, ystävällinen ja luotettava.

Haluaisin nuorisovaltuustoon, sillä haluan tuoda nuorten ääntä enemmän kuuluviin. Haluan nähdä miten tällaiset asiat toimivat sekä haluan olla mukana vaikuttamassa Lohjan asioihin näin nuoren näkökulmasta.

18 Vilhelmiina Saukkola

Lohjan yhteislyseon lukio

Hei! Olen 17-vuotias lukiolainen Nummelta. Olin Lohjan nuorisovaltuuston sihteerinä viime kaudella. Lisäksi olen mukana Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen nuvassa (nuorisovaltuustossa) ja toimin lukion opiskelijakunnan hallituksessa. Vapaa-ajalla harrastan yleisurheilua ja vietän aikaa koirani kanssa. Haluaisin mielelläni olla jatkossakin mukana vaikuttamassa nuorten asioihin.

19 Viola Saikkonen

Nummen yhtenäiskoulu

Hei!
Olen Viola, 13-vuotias tyttö Saukkolasta.
Oletteko huomanneet, miten maailmasta on kokoajan tulossa huonompi paikka olla erilainen ja omanlaisensa. Varsinkin nuorille ja lapsille. Nuoruuteen tunnetusti kuuluu itseensä tutustuminen ja oman tyylin löytäminen, joten mielestäni tämä pitää korjata. Olen ollut mukana Vavan eli varttivaltuuston toiminnassa tämän- ja viimevuoden, joten kokemusta löytyy. Jos haluat Lohjasta paremman paikan nuorille, tiedät ketä äänestää.

20 Kristian Lindström

Ressun lukio

Hei kaikki! Olen Kristian Lindström, 17-vuotias Lohjalla asuva nuori, joka haluaa tehdä eroa nuorisovaltuustossa. Tavoitteenani on tehdä toiminnasta inklusiivisempaa ja parantaa nuorten vaikutusmahdollisuuksia Lohjalla. Olen ollut jo pitkään aktiivinen järjestö- ja valtuustotoiminnassa, ja minulla on vankka kokemus organisaatioiden kehittämisestä ja toimivuuden parantamisesta. Äänestä minua, jos haluat nähdä nuorisovaltuustossa konkreettisia muutoksia ja lisää vaikutusmahdollisuuksia nuorille Lohjalla!

På svenska:
Hej allihopa! Jag heter Kristian Lindström, en 17-årig ungdom bosatt i Lojo, som vill göra skillnad i ungdomsrådet. Mitt mål är att göra verksamheten mer inkluderande och förbättra ungas möjligheter att påverka i Lojo. Jag har varit aktiv inom förenings- och fullmäktigearbete och har gedigen erfarenhet av att utveckla och förbättra organisationers funktion. Rösta på mig om du vill se konkreta förändringar och ökade möjligheter för unga i Lojo!

Mikä ihmeen nuorisovaltuusto?

Lohjan nuorisovaltuusto on kolmestatoista Lohjalla asuvasta tai opiskelevasta 13-22-vuotiaasta muodostuva vaikuttajaelin, joka pyrkii edistämään nuorten etua kunnallisessa päätöksenteossa. Nuorisovaltuusto kokoontuu kerran kuukaudessa. Lisäksi nuorisovaltuusto voi nimetä jäsenistään edustajat lautakuntiin, ja sillä tavoin tuoda nuorten ääntä kuuluviin päätöksenteossa. Lautakunnissa nuorisovaltuuston edustajilla on läsnäolo- ja puheoikeus.

Nuorisovaltuuston toimikausi kestää kaksi vuotta, ja uusi nuva valitaan vaaleilla. Nuorisovaltuuston valinnassa pyritään ottamaan huomioon alueellinen edustavuus siten, että nuorisovaltuutetut valitaan mahdollisuuksien mukaan jokaisesta yläkoulusta sekä toisen asteen oppilaitoksesta. Toimintaan voi tulla mukaan myös kesken nuorisovaltuustokauden. Mikäli olet vähääkään kiinnostunut nuorisovaltuuston toiminnasta tai siihen mukaan tulemisesta, otathan yhteyttä puheenjohtajaan.

Nuorisovaltuusto on olemassa nuoria varten, joten kaikki ideat, kysymykset ja muut ajatukset ovat enemmän kuin toivottuja. Lisätietoja nuorisovaltuustojen toiminnasta löytyy Nuorisovaltuustojen Liiton Nuva ry:n internetsivulta. Seuraathan jo Nuorisovaltuustoa Instagramissa?

Yhteyden meihin saa joko Instagramin kautta tai lähettämällä sähköpostia puheenjohtajalle [email protected] tai varapuheenjohtajalle [email protected]

Lisätietoa nuorisovaltuustosta: nuoriso-ohjaaja Olavi Turpeinen, p. 044-369 1450 / [email protected]


Nuorisovaltuuston kokoonpano 11.4.2022-31.5.2024

Keinänen Aaron, Puheenjohtaja
Ibrahim Sami, Varapuheenjohtaja
Saukkola Vilhelmiina, Sihteeri
Patinen Venla, Rahastonhoitaja
Jokivaara Jenni
Sutinen Eino
Skog Valtteri
Jaatinen Reetta
Meskanen Vilhelmiina
Siipo Heidi
Nyman Alina
Ruotsalainen Leo
Lindström Kristian

Nuorisovaltuuston kokouspöytäkirjat

Vuosi 2022-2024
Vuosi 2021
Vuosi 2020

Nuorisovaltuuston toimintasääntö

Toimintasääntö, päivitetty vuonna 2020

Nuorisovaltuuston lausunnot ja kannanotot vuodesta 2023 alkaen