Lohja 700 -tapahtumamme

Tällä sivulla kerromme, mitä kaikkea järjestämme Lohja 700 -juhlavuoden kunniaksi perustoimintamme lisäksi! Sivulle on tulossa paljon lisätietoa pikapuoliin. Lue lisää muista Lohja 700 -juhlavuoden tapahtumista ja asioista MyLohja-sivustolta ja erityisesti saman sivuston Koe-osiosta!

Nuorten Yhteisötaideprojekti Toiveiden pyykkinaru

Tyynelä Gallery x Lohjan kaupungin nuorisotyö
Tyynelä Gallery (KühlTuli Productions ry) ja Lohjan kaupungin nuorisotyö toteuttavat nuorten yhteisötaideprojektin, jossa lohjalaiset nuoret pääsevät toteuttamaan yhteisötaideteoksen Toiveiden pyykkinaru osana Lohja700-juhlavuotta. Tämän nuorille maksuttoman ja matalan kynnyksen taideprojektin tavoitteena on osallistaa yli 700 lohjalaista nuorta. Nuorten Yhteisötaideprojektilla on kulttuuri- ja taidekasvatuksellinen merkitys ja sillä halutaan juhlistaa Lohjan tulevaisuutta, jota lohjalaiset nuoret edustavat.

Lohjalaisia nuoria halutaan osallistaa taideteoksen osien, Toiveiden paitojen tekemiseen eri Lohjan kouluissa, Lohjan kaupungin nuorisotyön yksiköissä ja muissa lohjalaisissa harrastusryhmissä. Nuoret voivat osallistua projektiin osana koulun opetustyötä, erillisissä taidetyöpajoissa tai itsenäisesti. Nuorille avoimien taidetyöpajojen tarkemmat tiedot julkaistaan lähiaikoina. Ammattitaiteilijat yhdistävät nuorten valmistamat Toiveiden paidat myöhemmin yhdeksi isoksi taideteokseksi, jonka sijoituspaikka on Tyynelä Galleryn lähipelto Lohjan Koisjärvellä. Symbolisesti pyykkinarulla roikkuvissa Toiveiden paidoissa olevat nuorten toiveet tarttuvat tuulen mukaan ja kulkeutuvat eteenpäin toteutuakseen tulevaisuudessa. Taideteos on yleisön nähtävillä 24/7 pellolla Lohjan Koisjärvellä aikavälillä 22.7.-31.10.2023.

Nuorten Yhteisötaideprojektiin halutaan osallistaa mahdollisimman laajasti lohjalaisia nuoria ikäryhmässä 5.-luokkalaiset – 29-vuotiaat eri nuorisotyön, koulujen ja muun harrastustoiminnan yksiköissä. Mukaan projektiin on kutsuttu mm. Lohjan kaupungin nuorisotyö, Nuorisotyöpaja Tuuma, Lohjan suomen- ja ruotsinkieliset ylä- ja yhtenäiskoulut, Lohjan Lukio, Kulttuuripaja Hiisi, Lohjanseudun kuvataidekoulu, Ammattikoulu Live, Luksia ja Kanneljärven Opisto. Nuori saa osallistua yhteisötaideprojektiin myös itsenäisesti ilman osallistumista taidetyöpajaan.

Lisätietoa yhteisötaideprojektin taidetyöpajoista (aikataulut ja paikat) ja ohjeet projektiin osallistumisesta tullaan julkaisemaan lähiviikkojen aikana tällä sivulla ja Tyynelä Galleryn somekanavissa.
Yhteisötaideprojektille ovat myöntäneet avustusta Lohjan kaupunki (Lohja700 erillisavustus), Yrjö Sirolan Säätiö sekä Toini ja Veikko Helteen rahasto. Lisätietoa projektista löytyy järjestäjien sosiaalisen median kanavista.

Lisätietoa projektista
Tyynelä Galleryn yhteyshenkilöLohjan kaupungin nuorisotyön yhteyshenkilö
Terese Kühl
Tuottaja, kuraattori
046 581 9000
tyynela.gallery@gmail.com
Lotta Säde
nuoriso-ohjaaja – Mäntynummen alue
044 374 3614
lotta.sade@lohja.fi
Instagram @kuhltuli
Facebook @Kühl Tuli
TikTok @toiveidenpyykkinaru
Instagram @nuori_lohja
Facebook @Nuori Lohja
TikTok @nuorilohja

Nuorten kulttuuritapahtuma

23.9.2023