Toimintakeskus Harjula

Ajankohtaista tila- ja välinevuokrauksesta

Toimintakeskus Harjulan palvelut eli tila- ja välinevuokraukset jatkuvat. Tilavarauksessa rajoitamme tiloissamme samanaikaisesti oleskelevien ihmisten määrää ja osallistujien liikkumista, jotta toimintaa voidaan järjestää turvallisesti. Tarkemmat ohjeistukset on toimitettu tilojamme varanneille. Voit lukea tiedotteen kokonaisuudessaan täältä.
Tilojamme varanneille on toimitettu 27.10.2020 koonti Lohjan kaupungin ajankohtaisista tiedotteista. Voit lukea tiedotteen täältä.

Ystävällisesti pyydämme mahdollisuuksien mukaan asioimaan ensisijaisesti sähköisten välineiden välityksellä tai puhelimitse, kun haluat varata tiloja tai välineistöä. Kiitos.

Huomioithan seuraavat asiat:

 • Tulethan paikalle vain terveenä. Ethän tule tiloihin jos lähipiirissäsi on flunssaoireita.
 • Pidä turvaväli.
 • Noudata hyvää yskimis- ja aivastamishygieniaa.
 • Kädet tulee pestä huolellisesti ja käyttää käsidesiä ennen ja jälkeen toimintaan osallistumisen tai asioinnin.
 • Suosittelemme käyttämään maskia.

 

Toimintakeskus Harjula on näyttävä ja monipuolinen tilaisuuksien, juhlien ja kokouksien pitopaikka Lohjan keskustassa. Harjula on rakennettu 1920-luvulla ja peruskorjattu 2000-luvun alkupuolella kunnioittaen talon henkeä ja alkuperäistä tyyliä. Harjulaa remontoitiin Nuorisokeskusta varten 2016-2017. Harjulassa toimii monta erilaista toimijaa: Nuorisokeskuksessa nuorten palveluiden työntekijöitä ja Toimintakeskuksessa erilaisia käyttäjäryhmiä. Tiloissa sijaitsee myös nuorisokahvila Dixi. Toimintakeskus Harjulan palveluihin kuuluu myös välinevuokraus.
Piha-alueella on muutamia parkkipaikkoja kiinteistössä asioiville, ja viereinen pysäköintialue on tarkoitettu Harjulan työntekijöille ja myös asiakkaille. Pääoven edessä on kaksi inva-paikkaa, joista toinen on varattu arkisin klo 8-16. Harjulassa on invahissi, jolla pääsee kulkemaan 1. ja 2. kerroksen välillä mm. pääaulasta juhlasaliin ja Dixin yläkertaan. Tiloihin on mahdollista tilata erillinen dataprojektori ja valkokangas, kannettava tietokone, ja fläppitaulu.

HUOM: Harjulan piha-alueet pysäköintialueineen ovat päihteettömiä. Tupakkatuotteiden käyttäminen on kielletty!
Kysy löytötavaroita aulatoimistosta tai numeroista 050 5532005 / 044 3691490

 

Kanerva-sali (Juhlasali) sopii suuriin tilaisuuksiin, ja siellä on näyttämö ja tilauksesta 107-paikkainen kasettikatsomo. Käytettävissä on pöytiä ja tuoleja. Tilassa on tilauksesta kannettava tietokone, internetyhteys, äänentoisto, teatterivalot, sekä kiinteästi asennettu dataprojektori valkokankaineen. Muistathan tilata tarvitsemasi välineistön tilaa varatessasi, vaikka se kuuluisi kiinteästi tilaan eikä toisi lisäkustannusta tilavuokraan, kiitos. Kanerva-salin tilaan kuuluu myös parvi ja pukuhuone. Keittiön käyttö kuuluu osana tilavarausta Kanerva-salin käyttäjille. Keittiössä on käytettävissä täysi keittiövarustus astioineen. Ruokailuastiasto on 50 henkilölle ja kahviastiasto 150 kahvinjuojalle ja 50 teenjuojalle. Keittiössä on nopeatoiminen tiskikone sekä isompi kahvinkeitin, johon on talon puolesta suodatinpussit.

Salin somistus Osuuspankin tilaisuudessa

Orvokissa (kokoushuone) on vesipiste, kahvin- ja vedenkeittimet, sekä mikroaaltouuni. Tilassa on fläppitaulu, internetyhteys, kiinteä dataprojektori ja valkokangas, sekä tietokonetelakka. Orvokki sopii noin 12 henkilön kokouksille.

 

 

 

 

 

Vuokossa (kokoushuone) on kahvin- ja vedenkeittimet. Tilassa on fläppitaulu, internetyhteys, kiinteä dataprojektori ja valkokangas, sekä tietokonetelakka. Tilassa ei ole vesipistettä, vaan vettä täytyy hakea alemmasta kerroksesta. Vuokon pöydät saa järjestettyä luokkahuonemuotoon, jolloin tilaan mahtuu 12 henkilöä seuraamaan opetusta. Lisäksi tilassa on nurkkaus neljälle henkilölle sekä etuosassa opettajanpöytä. Tila sopii erityisesti pieniin koulutustilaisuuksiin.

 

 

 

 

 

Dixi-kahvio (yläkerta) on kahviotyylinen tila, jossa voidaan järjestää muutaman kymmenen ihmisen tilaisuuksia tai kahviotoimintaa. Tilasta on pääsy keittiöön (kuuluu Kanerva-salin vuokraan), 2. kerroksen aulaan vie pariovet ja Dixin alakertaan kierreportaat. Dixiä vuokrataan rajoitetusti.
Dixi-nuokkari (alakerta) on nuorisotila-tyylinen rento tila, jossa on mahdollisuus pelata biljardia tai katsella tv:tä. Tilassa on pieni keittiönurkkaus: vesipiste, kahvinkeitin, vedenkeitin ja mikroaaltouuni. Dixiä vuokrataan rajoitetusti.

Tilojen varaaminen

Täytä käyttövuoroanomus sähköisessä muodossa Word ja palauta se sähköpostitse osoitteeseen mira.lillman@lohja.fi.
Tulosta ja täytä käyttövuoroanomus PDF ja palauta se postitse tai tuomalla paikan päälle osoitteeseen Harjula, Kullervonkatu 7, 08100 Lohja.
Käyttövuoroanomuksesta tehdään päätös, jolloin mahdollisesti sovittu alustava varaus voidaan vahvistaa. Kopio päätöksestä toimitetaan lomakkeessa ilmoitetulle henkilölle.

Toimintakeskus Harjulan vastaava ohjaaja 050 5532005 tai virastomestari 044 3691490.

Toimintakeskus Harjulan hinnasto

Toimintakeskus Harjulan tilojen hinnoitteluun voit tutustua tiivistetysti oheisesta taulukosta tai avata Hinnaston kokonaisuudessaan.

TILA ALV 24%
Sali + keittiö
alle 3 h 66,00
lisätunti 20,00
enintään/pv 160,00
Dixi
alle 3 h 25,00
lisätunti 7,50
enintään/pv 60,00
Kokoushuone
kerta 12,00

Harjulan säännöt

 1. Käyttövuorot laskutetaan, mikäli niitä ei ole peruttu viimeistään 14 vrk ennen vuoroa. Myös maksuttomien vuorojen peruutuksesta tulee ilmoittaa.
 2. Harjula on täysin päihteetön. Päihteidenkäyttö on kielletty sisätiloissa, piha-alueella ja pysäköintialueilla. Päihteiksi luetaan kaikki alkoholi-, huumausaine- ja tupakkatuotteet, myös sähkötupakka. Ohjeista vuorollenne tulijoita päihteettömyydestä.
 3. Kynttilöiden polttaminen Harjulassa on kielletty.
 4. Järjestelyjen vuoksi on otettava ajoissa yhteys Harjulaan puh. 050-5532005 tai 044-3691490. Harjulassa ei välttämättä ole henkilökuntaa paikalla käyttövuoron aikana. Harjulan kanssa sovitaan etukäteen tarvittavasta välineistöstä (mm. äänentoisto, katsomo). Tuolien ja pöytien laitosta, sekä muusta sisustuksesta vuokraaja vastaa itse. Vuokraaja tekee kaikki valmistelut ja tilan siivouksen varaamansa käyttövuoron aikana. Tiloihin saa tulla vasta oman käyttövuoron alettua, ja niistä on poistuttava välittömästi käyttövuoron päätyttyä. Jos vuokraaja aiheuttaa hälytyksen, ja vartija tulee paikalle, vuokraaja vastaa kustannuksista (50€). Yleisötilaisuuksia varten vuokraajan tulee ottaa yhteyttä Poliisin lupapalveluihin.
 5. Säännöllisille, sekä ilta- ja viikonloppuaikojen käyttövuoroille vuokraaja saa käyttöönsä avaimen ja kulkutunnisteen kuittausta vastaan. Vuokraaja sopii niiden noudosta etukäteen Harjulan kanssa. Niitä ei saa luovuttaa muille, ja ne tulee palauttaa Harjulaan välittömästi käytön jälkeen. Katoamistapauksessa vuokraaja on korvausvelvollinen (uusi avain 50€, lukkojen uudelleen sarjoitus, tai kulkutunnisteen maksu 50€). Yleisötilaisuuksia varten ulko-ovia voidaan ohjelmoida olemaan avoinna tietyn ajan. Oviohjelmointi pyydetään tällä lomakkeella. Vuokraajan on valvottava oviohjelmoinnin aikana aulaa ja estettävä ulkopuolisten pääsy tiloihin. Huomioi, että muissa tiloissa voi olla toisia vuokraajia. Varmista asia ilmoitustaululla olevasta viikkoaikataulusta.
 6. Vuokraaja vastaa henkilökohtaisesti käytössään olevista tiloista, kiinteästä ja irtaimesta omaisuudesta, sekä piha-alueesta käyttövuoronsa ajan. Vuokraaja on korvausvastuussa. Parkettilattioita on varjeltava tarpeettomalta kuluttavalta käytöltä ja tarvittaessa suojattava ne. Käyttövuorosta vastaavan henkilön tulee olla paikalla koko käyttövuoron ajan. Käytön jälkeen tilat tulee jättää siistiin kuntoon. Tavarat laitetaan paikoilleen ja tilat siivotaan: siivoa irtoroskat, moppaa likatahrat tarvittaessa ja vie roskat lukollisiin syväkeräysastioihin. Poistuttaessa on huolehdittava, että sähkölaitteita ei ole kytketty, ja että ikkunat ja kaikki ovet ovat suljettu ja lukossa.
  Vuokraaja huomioi turvallisuuden, ja on perehtynyt Harjulan pelastussuunnitelmaan. Poistumisreittien on oltava vapaina, eli älä estä tavaroilla kulkua ovista, äläkä tuki poistumisreittejä tai käytäviä. Saliin saa ottaa enintään 240 henkilöä. Parvella saa olla 50 henkilöä. Salissa ja parvella on istumapaikkoja yhteensä 200 henkilölle. Tilaisuuteen saa myydä enintään 200 pääsylippua. Dixiin on lupa ottaa enintään 100 henkilöä, ja kokoustiloihin 20 henkilöä per tila.