Nuori Kulttuuri

Nuori Kulttuuri –toimintaa luotsataan yhdessä Nuori Kulttuuri -verkoston kanssa kohti monitaiteista toimintaa, joka mahdollistaa mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle onnistumisen kokemuksia ja mahdollisuuden osallistua kulttuurisiin harrastuksiin. Nuori Kulttuurin ydin on laadukkaissa nuorille suunnatuissa tapahtumissa. Toiminta yhdistää ja nostaa esiin kulttuurisen nuorisotyön toimijoita, sekä antaa toteuttamisen mahdollisuuksia niin paikallisille, alueellisille kuin valtakunnallisillekin tekijöille.

Yhdessä luomme nuorille loistamisen paikkoja. Nuori Kulttuuri – onnistumisen kokemuksia.

Nuori Kulttuuri rakentuu seuraavista osa-alueista:

 1. Festival

  Joka toinen vuosi tulevaisuudessa järjestettävä Nuori Kulttuuri Festival kokoaa yhteen nuoret tekijät ja esittelee nuorten kulttuuriharrastuksen läpileikkauksen kahden vuoden ajalta. Festivaali juhlii kulttuurista nuorisotyötä viikonlopun aikana esityksin ja työpajoin.

 2. On Air

  Digitaalisen ja fyysisen tapahtuvan yhdistävä Nuori Kulttuuri On Air on matalan kynnyksen tapahtuma. Siihen haetaan mukaan videotallenteella ja kaikki omasta esityksestään tallenteen lähettäneet saavat siitä ammattilaispalautteen.

  Nuori Kulttuuri On Air on monitaiteinen ja monipaikkainen tapahtumakokonaisuus, joka järjestetään lauantaina 7.5.2022. Se koostuu kuuden kaupungin samaan aikaan järjestämistä satelliittitapahtumista sekä koko Nuori Kulttuuri vuoden huipentavasta LIVE-lähetyksestä Tampereelta.

  Satelliittitapahtumat ovat oman näköisiään kokonaisuuksia omissa kaupungeissaan, jotka ovat Tampere, Pääkaupunkiseutu, Rovaniemi, Oulu, Mikkeli sekä Inari (Saamelaisnuorten taidetapahtuma). LIVE-lähetyksen tarkoitus on tuoda ihmiset nuorten tekemän taiteen äärelle sekä inserttien keinoin tuoda tietoa ja vaikuttavuutta nuorten kulttuuriharrastamisesta. Lähetys Tampere-talosta streamataan ainakin Nuorisoseurojen Vimeo -palvelun kautta.

  Yhteisen tapahtumakokonaisuuden kautta tuodaan isoon kuvaan tarinoita ja ilmiöitä harrastusten takana. Yhteisenä tavoitteena on nostaa kulttuurisen nuorisotyön ja nuorten taideharrastusten arvostusta ja koota kulttuuria harrastavat nuoret yhteen harrastuksensa parissa.

  Nuori Kulttuuri On Air -tapahtumaan haetaan videolla vuoden 2022 alussa.

 3. Roots

  Nuori Kulttuuri paikallinen toiminta tuo yhteen kulttuurisen nuorisotyön mahdollisuudet nuorten taide -ja kulttuuriharrastusten toimintojen ja tapahtumien kehittämisessä. Nuori Kulttuuri Roots tuo tekijät ja nuoret yhteen valtakunnallisesti paikallisella tasolla. Mahdollistaen näin toimintojen ympärivuotisen tekemisen Nuori Kulttuurin alla, muista tapahtumista riippumatta.

 4. Talks!

  Nuori Kulttuuri Festivalin yhteydessä nuoret järjestävät keskustelutapahtuma heijastaa nuorten tuntoja harrastustoiminnan merkityksestä voimakkaammin kuin koskaan aikaisemmin.

Nuori Kulttuurin nettisivut

Nuori Kulttuurin Facebook-sivu