Nuori Kulttuuri

Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista, kannustaa ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta, etnisestä, kielellisestä tai sosioekonomisesta taustasta riippumatta. Lajeina ovat Moves (tanssi), Sounds (musiikki) ja Teatris (teatteri). Nuori Kulttuuri -toiminta rakentuu nuorten taidetapahtumien ympärille. Vuosittain toimintaan osallistuu tuhansia nuoria, nuorisotyön ja taiteen ammattilaisia, nuorten vanhempia sekä oppilaitosten edustajia.

www.nuorikulttuuri.fi

www.facebook.com/nuorikulttuuri

 

 

 

Moves 2020

Länsi-Uudenmaan aluefestarit järjestetään Karkkilassa 4.4.2019. Lisätietoja luvassa!

”Ensi keväänä Nuori Kulttuuri tapahtuman laji on tanssi. SottiisiMoves 2020 yhdistää Pispalan Sottiisin ja Nuori Kulttuuri Moves -tanssikatselmuksen. SottiisiMoves 2020 on pohjoismaiden suurin tanssitapahtuma, joka kokoaa 10.-14.6.2020 Tampereelle 2500 tanssijaa. Tapahtumassa yhdistyvät valtakunnallinen Nuori Kulttuuri Moves- tanssikatselmus ja kansainvälinen kansantanssin ja kansanmusiikin festivaali Pispalan Sottiisi.

SottiisiMoves 2020 on kaikille tanssista ja folkista kiinnostuneille avoin tanssin ja musiikin juhla, jossa erilaiset tyylit ja tekijät kohtaavat. Pispalan Sottiisi ja Nuorison taidetapahtuma järjestettiin kumpikin ensimmäisen kerran 1970, ja ne täyttävät ensi vuonna 50 vuotta.”

https://nuorikulttuuri.fi/

Teatris 2019

Vuonna 2019 Nuori Kulttuurissa on vuorossa teatteri. Toiminta on suunnattu vuosina 2009-1994 syntyneille nuorille. Aluefestareita pidettiin kevättalvella 2019 ja kausi huipentuu Jyväskylässä pidettävään valtakunnalliseen Nuori Kulttuuri Teatris -tapahtumaan 24.-26.5.2019. Länsi-Uudenmaan aluefestarit pidettiin 22.-23.3.2019 Toimintakeskus Harjulassa. Länsi-Uudenmaan Aluefestarit järjestettiin yhteistyössä Lohjan kaupungin nuorisotyön, Inkoon kunnan nuorisotyön, ja Lohjan Harrastajanäyttelijät ry:n kanssa.

Esiintyviä ryhmiä oli kolme: Teatteri Aploodin esitykset Siskoni mun ja Impro olivat perjantaina ja Karkkilan nuorisoteatterin Luokkakokous esitettiin lauantaina. Raadissa palautetta esityksistä olivat antamassa Essi Koski (Teatteri Trala), Jenni Kanta-Oksa (Vihdin Teatteri) ja Maija Lauri (Masalan nuorisoteatteri). Tapahtuman juonsi Maikki Arola Lohjan Harrastajanäyttelijät ry:stä. Tapahtumassa järjestettiin oheisohjelmaa. Valtakunnalliseen tapahtumaan voivat ilmoittautua Aploodin Impro sekä Karkkilan nuorisoteatterin Luokkakokous. Aploodin Siskoni mun sai Lohjan Harrastajanäyttelijät ry:n sponsoroiman Punanaamion lahjakortin, ja Impro sai uimaliput Virkistysuimala Neidonkeitaaseen.