Nuori Kulttuuri

Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Toiminnan myötä järjestetään joka vuosi taidetapahtumia nuorille; vuorotellen tanssia, musiikkia ja teatteria. Toimintaa hallinnoi Suomen Nuorisoseurat ja rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö, sekä aluetapahtumia järjestävät kunnat. Aluetapahtumien koordinoinnissa yhteistyötä tekevät Aluehallintovirastot ja Nuori Kulttuuri -toimisto.

www.nuorikulttuuri.fi

www.facebook.com/nuorikulttuuri

Teatris-logo

Teatris 2019

Vuonna 2019 Nuori Kulttuurissa on vuorossa teatteri. Toiminta on suunnattu vuosina 2009-1994 syntyneille nuorille. Aluefestareita pidetään kevättalvella 2019 ja kausi huipentuu Jyväskylässä pidettävään valtakunnalliseen Nuori Kulttuuri Teatris -tapahtumaan 24.-26.5.2019. Länsi-Uudenmaan aluefestarit pidetään 16.-17.3.2019 (tarkentuen ilmoittautumisten myötä) Toimintakeskus Harjulassa. Aluefestareiden suunnittelu on käynnistynyt yhteistyössä koko alueen toimijoiden kanssa. Lisätietoa luvassa suunnittelun edetessä!

Jos olet kiinnostunut olemaan mukana tapahtuman suunnittelussa tai toteutuksessa, otathan yhteyttä Lohjan yhteyshenkilöön: Mira Lillman p. 050 553 2005 / mira.lillman@lohja.fi

Lisätietoja Teatriksesta: https://nuorikulttuuri.fi/teatris/
Teatriksen säännöt: https://nuorikulttuuri.fi/teatris/saannot/

Suomen Nuorisoseurojen tiedote aluefestareista
(julkaistu tällä sivustolla 7.12.2018)

VUODEN 2019 NUORI KULTTUURI -ALUEFESTAREIDEN PITOPAIKAT OVAT SELVINNEET

Nuori Kulttuuri -toiminta tekee yhteistyössä kuntien ja järjestöjen kanssa vuosittain aluefestareita, joiden tarkoituksena on tarjota estradi nuorten taidoille. Tulevan vuoden teemana on teatteri, ja festarit kulkevat Teatris -nimellä.

Teatris -festareilla lava on vapaa uusille ideoille, vanhoille käsikirjoituksille ja siltä väliltä oleville esityksille. Hauska idea on myös se, että teatteriryhmä ottaa yhdeksi kauden tavoitteeksi Teatris -aluefestarin.

Suomen Nuorisoseurat on koordinoinut Nuori Kulttuuri -toimintaa vuodesta 2017. Nuori Kulttuuri -toimisto sijaitsee Jyväskylässä, mistä käsin aluekoordinaatiotyötä tehdään. Tärkeinä kumppaneina ovat eri kuntien nuorisopalvelut, jotka useimmissa maakunnissa ottavat päävastuu aluefestarin järjestämisestä. Näin Nuori Kulttuuri -toiminta ja Teatris pääsee osaksi nuorisotyön kenttää.

Ympäri Suomea järjestettävistä festareista valitaan ammattiraatien johdosta yhteensä 50 esiintyvää ryhmää valtakunnalliseen Teatris -festivaaliin. Ensi vuoden valtakunnallinen Teatris järjestetään Jyväskylässä 24.–26.5.2019.

Varmistuneet 20 Teatris -tapahtumapaikkaa ovat:
Hyvinkää, Oulu, Tampere, Pyhäjoki, Kankaanpää, Lahti, Kuopio, Kouvola, Forssa, Äänekoski, Iisalmi, Lieto, Sipoo, Outokumpu, Seinäjoki, Suomussalmi, Rovaniemi, Lohja, Pääkaupunkiseutu

Saamelaiskäräjät järjestää vuosittain yhteistyössä kuntien ja paikallisten saamelaisjärjestöjen kanssa saamelaisnuorten taidetapahtuman (Sámenuoraid dáiddadáhpáhus), jossa Nuori Kulttuuri on osana tapahtumaa.

Tarkemmat festaripäivämäärät ja tapahtumapaikat päivitetään Nuori Kulttuurin nettisivuille.