Hankisähly

Nuorten hankisählyn Lohjanmestaruusturnaus

Lohjan kaupungin nuorisotyö järjestää kaikille 12-17-vuotiaille nuorille hankisählyturnauksen talvilomaviikon perjantaina 25.2.2022 klo 13 alkaen Aurlahden rannassa Ulkoillaan Aurlahdessa-tapahtuman yhteydessä. Nimensä mukaisesti hankisählyä pelataan lumihangessa, joten salibandytaidot eivät todellakaan ole välttämättömyys. Tärkeintä on iloinen mieli ja hyvä tsemppi!

Pelit pelataan 3 vs. 3 pikkumaaleihin. Joukkueen kokoa ei ole rajoitettu, mutta kentällä tulee olla kolme pelaajaa kerrallaan. Varusteeksi riittää sään mukaiset ulkoiluvaatteet ja salibandymaila. Paikan päällä on mailoja sekä peliliivejä, joita pelaajat saavat tarvittaessa lainata. Voittajajoukkue palkitaan maineen ja kunnian lisäksi komealla pokaalilla. Turnaukseen osallistuminen on joukkueille maksutonta. Kerää vähintään 3 hengen joukkue ja ilmoittaudu mukaan talven hauskimpaan turnaukseen 22.2. mennessä tällä sivulla olevalla lomakkeella. HUOM. ilmoittautuminen on sitova! Turnaukseen mahtuu mukaan kahdeksan joukkuetta ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätiedot:
Nuoriso-ohjaaja Olavi Turpeinen
puhelin/whatsapp 044-3691450
olavi.turpeinen@lohja.fi

Pelisäännöt

Hankisählyssä sovelletaan salibandyn sääntöjä seuraavasti.

 1. Peliaika on 1×10 min. Peliaika ei ole tehokasta, vaan aika juoksee koko ajan. Jatkopeleissä pelataan yksi 5 minuutin jatkoerä ”kultainen maali” -käytännöllä, sekä tarvittaessa sovellettu rangaistuslaukauskilpailu. Finaali pelataan ratkaisuun saakka ”kultainen maali” -käytännöllä.
 2. Pelialueen koko on n. 8 x 16 m. Kaukaloa ei ole, vaan kentän rajat on merkitty köydellä tms. maahan.
 3. Maalin koko on 60 x 40 cm (leveys x korkeus).
 4. Maalin edessä on puolikaaren muotoinen maalialue, jonka säde on 1 m.
 5. Maalivahtia ei ole, vaan kaikki pelaajat ovat kenttäpelaajia. Joukkueen kokoa ei ole rajoitettu, mutta kerrallaan kentällä voi olla kolme pelaajaa / joukkue.
 6. Maalialueen yli voi astua tai hypätä, mutta maalialueella ei saa viipyä yli sekuntia. Maalialueella saa pelata mailalla.
 7. Hyökkäävän pelaajan maalialuerikkomuksesta tuomitaan vapaalyönti.
 8. Puolustavan pelaajan maalialuerikkomuksesta, jonka tarkoituksena on estää maali, tuomitaan rangaistuslaukaus.
 9. Rangaistuslaukaus suoritetaan keskipisteestä suoraan tyhjään maaliin.
 10. Vapaalyönti ja sisäänlyönti voivat mennä suoraan maaliin.
 11. Hyväksytyn maalin jälkeen peli jatkuu keskialoituksella (ns. kiista-aloitus).
 12. Jäähyjä ei jaeta, vaan rikkeistä tulee joko vapaalyönti tai rangaistuslaukaus.
 13. Käsien tai pään käyttäminen ja hyppääminen pallontavoittelussa on kielletty. Pallon saa ohjata omaan mailaan jalalla.
 14. Hankisählyn säännöt perustuvat urheiluhenkeen ja jättävät vastuun reilusta pelistä pelaajille. Kilpailuhenkinen peli on suositeltavaa, mutta ei koskaan pelaajien keskinäisen kunnioituksen, peli-ilon tai terveyden kustannuksella.

Tasapisteet

Joukkueiden ollessa tasapisteissä, keskinäisen paremmuuden määrää:

 1. Keskinäisten ottelujen pisteet.
 2. Keskinäisten ottelujen maaliero.
 3. Keskinäisten ottelujen tehdyt maalit.
 4. Kaikkien lohkon ottelujen maaliero.
 5. Kaikkien lohkon ottelujen tehdyt maalit.
 6. Kolikonheitto.