Asepalveluksen suorittaneen info

Hyvä kotiutuva nuori!

Olet suorittanut asepalveluksesi ja olet pian lähdössä siviiliin ”puhaltelemaan nollia”. Sinulla saattaa olla työ- tai opiskelupaikka odottamassa, mutta jos kuitenkin vielä pohdit mihin suuntaan tulevaisuutesi on menossa, on apunasi kotikuntasi etsivä nuorisotyö.

Etsivä nuorisotyö on nimensä mukaisesti nuorisotyötä, jossa yhdessä sinun kanssasi etsitään sinulle sopivat ja tarpeelliset palvelut. Tukea voit saada esimerkiksi juuri opiskeluihin hakeutumisessa, työelämään siirtymisessä tai vaikkapa toimeentuloon liittyvissä asioissa. Etsivä nuorisotyö on apunasi myös vaikka työ- tai opiskelupaikka jo löytyisi, esimerkiksi opintotuen hakemisessa tai vaikka työsopimukseen liittyvissä kysymyksissä. Etsivä nuorisotyö siis auttaa sinua niin pienissä kuin isoissa asioissa, ja vaikka sinulla ei olisikaan selvää suunnitelmaa tulevaisuuden suhteen. Tyhmiä kysymyksiä ei ole, ota siis rohkeasti yhteyttä!

Tämän kirjeen kääntöpuolelta löydät oman kotikuntasi työntekijöiden yhteystiedot, jolloin voit itse olla yhteydessä nuorisotyöntekijöihin tarpeen vaatiessa. Voit myös käydä juttelemassa sosiaalikuraattorin kanssa ja sitä kautta saada kontaktin etsivään nuorisotyöntekijään.

Toivotamme sinulle onnea ja menestystä tulevaisuuteesi!
– Länsi-Uudenmaan etsivät nuorisotyöntekijät

 

Työntekijöiden tiedot ja kirje pdf-muodossa tästä linkistä.